Сік з моркви з яблуками: рецепт «Пальчики оближеш»
Не кожній людині за смаком напій, приготований тільки з моркви. Але йому можна надати кислинку, додавши сезонні яблука. Крім того, він містить безліч вітамінів, і зміцнює імунітет у зимовий період.
Інгредієнти для 1 л соку:
- 1,3 кг яблук;
- 1 кг моркви.
Смак напою можна регулювати, якщо поміняти співвідношення продуктів у складі.
Приготування:
- Плоди ретельно промиваємо і ошпарюємо окропом;
- Морква ріжемо на шматочки і пропускаємо через соковижималку. З 1 кг овочів виходить близько 400 мл соку;
- Яблука нарізаємо на дольки, вичавлюємо сік. Вони більш соковиті, тому з одного кілограма виходить 500 мл рідини;
- Переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння;
- Шумівкою знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом п’яти хвилин;
- Розливаємо в стерильну тару і щільно закриваємо кришками;
- Перевертаємо догори дном. Після охолодження ставимо в прохолодне місце.
Термічна обробка практично не знижує корисних властивостей продукту.