Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Сік з моркви з яблуками: рецепт «Пальчики оближеш»

Не кожній людині за смаком напій, приготований тільки з моркви. Але йому можна надати кислинку, додавши сезонні яблука. Крім того, він містить безліч вітамінів, і зміцнює імунітет у зимовий період.

Інгредієнти для 1 л соку:

  • 1,3 кг яблук;
  • 1 кг моркви.

Смак напою можна регулювати, якщо поміняти співвідношення продуктів у складі.

Приготування:

  1. Плоди ретельно промиваємо і ошпарюємо окропом;
  2. Морква ріжемо на шматочки і пропускаємо через соковижималку. З 1 кг овочів виходить близько 400 мл соку;
  3. Яблука нарізаємо на дольки, вичавлюємо сік. Вони більш соковиті, тому з одного кілограма виходить 500 мл рідини;
  4. Переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння;
  5. Шумівкою знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом п’яти хвилин;
  6. Розливаємо в стерильну тару і щільно закриваємо кришками;
  7. Перевертаємо догори дном. Після охолодження ставимо в прохолодне місце.
Цікаве:  Бутерброди з ківі: прості рецепти до свята

Термічна обробка практично не знижує корисних властивостей продукту.