Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Як зробити сік з гарбуза, моркви і яблук

Напій, приготований за наступним рецептом корисний в зимовий період часу, коли організм відчуває дефіцит вітамінів, а також потрібно додатково зміцнити імунітет.

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз невеликого розміру;
  • 4 морквини;
  • 4 яблука;
  • Цукровий пісок за вподобанням.

Кількість продуктів можете змінювати з урахуванням своїх переваг. Але потрібно розуміти, що у гарбуза насичений смак, тому її не слід додавати у великих кількостях.

Приготування:

  1. Попередньо промиваємо яблука під проточною водою. Потім ріжемо на часточки, вирізаємо серцевину з насінням, а також плодоніжку;
  2. З чистою моркви зчищають верхній шар, нарізаємо брусочками;
  3. Гарбуз очищаємо від шкірки, після чого м’якоть ріжемо кубиками;
  4. Підготовлені продукти по черзі або разом пропускаємо через соковижималку в одну миску або чашу;
  5. Сік добре перемішуємо і відправляємо в каструлю. Рідина доводимо до кипіння, щоб збільшити термін зберігання;
  6. Висипаємо цукровий пісок і розмішуємо. Коли кристали повністю розчиняться, то знімаємо каструлю з плити;
  7. Напій розливаємо по банках, які заздалегідь потрібно простерилізувати;
  8. Щільно закриваємо кришкою.
Цікаве:  Як запекти яблука в мікрохвильовці цілком

В якості ємності для зберігання підходить скляна пляшка. Корисний напій готовий до вживання.