Як зробити сік з гарбуза, моркви і яблук
Напій, приготований за наступним рецептом корисний в зимовий період часу, коли організм відчуває дефіцит вітамінів, а також потрібно додатково зміцнити імунітет.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз невеликого розміру;
- 4 морквини;
- 4 яблука;
- Цукровий пісок за вподобанням.
Кількість продуктів можете змінювати з урахуванням своїх переваг. Але потрібно розуміти, що у гарбуза насичений смак, тому її не слід додавати у великих кількостях.
Приготування:
- Попередньо промиваємо яблука під проточною водою. Потім ріжемо на часточки, вирізаємо серцевину з насінням, а також плодоніжку;
- З чистою моркви зчищають верхній шар, нарізаємо брусочками;
- Гарбуз очищаємо від шкірки, після чого м’якоть ріжемо кубиками;
- Підготовлені продукти по черзі або разом пропускаємо через соковижималку в одну миску або чашу;
- Сік добре перемішуємо і відправляємо в каструлю. Рідина доводимо до кипіння, щоб збільшити термін зберігання;
- Висипаємо цукровий пісок і розмішуємо. Коли кристали повністю розчиняться, то знімаємо каструлю з плити;
- Напій розливаємо по банках, які заздалегідь потрібно простерилізувати;
- Щільно закриваємо кришкою.
В якості ємності для зберігання підходить скляна пляшка. Корисний напій готовий до вживання.