Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Як зробити морквяний сік в блендері

Якщо ви намагаєтеся правильно харчуватися і стежити за своїм здоров’ям, то вам сподобається рецепт свіжовичавленого соку. Тільки для початку переконайтеся, що у вас немає протипоказань.

Інгредієнти;

  • 3 морквини;
  • 500 мл води;
  • 15 мл соку лимона;
  • 5 мг кореня імбиру;
  • Лід за бажанням.

Приготування:

  1. Морква середнього розміру промиваємо і очищаємо. Нарізаємо на невеликі шматки і кладемо в чашу блендера;
  2. Виливаємо необхідну кількість води;
  3. Додаємо інші продукти і лід за бажанням;
  4. Включаємо техніку і подрібнюємо інгредієнти до утворення однорідної маси.

Такий напій рекомендується робити безпосередньо перед вживанням, оскільки він не призначений для тривалого зберігання.

Рецепт соку з моркви в соковарці

Досвідчена господиня обов’язково заготовлює який-небудь сік на зиму. Якщо ви хочете отримати максимально якісний і натуральний продукт, то для приготування використовуйте соковарку.

Цікаве:  Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Для приготування ми нічого не будемо використовувати крім моркви. Вибирайте соковиті і яскраві плоди без вм’ятин і пошкоджень.

Для початку потрібно добре помити соковарку і шланг гарячою водою. Після чого заливаємо водою і чекаємо, коли вона закипить. Моркву очищаємо, ріжемо на шматочки і кладемо в киплячу воду. Обладнання закриваємо і перекриваємо шланг. Готуємо протягом 30-60 хвилин.

Готовий сік більше не потребує стерилізації. Тому розподіляємо його по банках, герметично закриваємо і залишаємо остигати.

Тепер ви знаєте кілька способів приготування морквяного соку в домашніх умовах. Спробуйте скористатися кількома рецептами, і дослідним шляхом визначте найбільш підходящий варіант.