Млинці на молоці: рецепти тонких млинчиків з дірочками

Як швидко приготувати тонкі млинці з дірочками на молоці з дріжджами

Деякі господині вважають, що з дріжджами можна зробити тільки товсті млинці, але це помилкова думка. Завдяки таким рецептом у вас вийде велика кількість дірочок.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 500 мл молока;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • 250 мл молока розігріваємо до температури 30 градусів;
  • Додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, щоб вони злегка набрякли;
  • Відправляємо в суміш сіль з цукром і збовтуємо, поки кристали повністю не розчиняться;
  • Борошно обов’язково просіваємо для насичення киснем. Тоді на млинці буде більше дірочок. Частинами додаємо в суміш борошно і починаємо замішувати тісто;
  • Коли маса стане густою, то поступово вливаємо решту молока. Розмішуємо, щоб не залишилося грудочок;
  • Наступним кроком розбиваємо яйце, перемішуємо кухонним віночком;
  • Виливаємо охолоджене розтоплене вершкове масло і ще раз розмішуємо;
  • Накриваємо миску з тістом рушником. Через 30 хвилин перемішуємо, через 15 хвилин повторюємо процедуру;
  • Суміш готова для випічки;
  • Нагріту сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і виливаємо тісто тонким шаром;
  • Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні, щоб млинці не пригоріли;
  • Сковороду кожен раз змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика.
Цікаве:  Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

 

Ажурні млинці з незрівнянним смаком готові, можете подавати до столу. Приємного апетиту!