Як швидко приготувати тонкі млинці з дірочками на молоці з дріжджами
Деякі господині вважають, що з дріжджами можна зробити тільки товсті млинці, але це помилкова думка. Завдяки таким рецептом у вас вийде велика кількість дірочок.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 500 мл молока;
- 5 г сухих дріжджів;
- 1 яйце;
- 1 ст. л вершкового масла;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 1 ч. л цукрового піску;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- 250 мл молока розігріваємо до температури 30 градусів;
- Додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, щоб вони злегка набрякли;
- Відправляємо в суміш сіль з цукром і збовтуємо, поки кристали повністю не розчиняться;
- Борошно обов’язково просіваємо для насичення киснем. Тоді на млинці буде більше дірочок. Частинами додаємо в суміш борошно і починаємо замішувати тісто;
- Коли маса стане густою, то поступово вливаємо решту молока. Розмішуємо, щоб не залишилося грудочок;
- Наступним кроком розбиваємо яйце, перемішуємо кухонним віночком;
- Виливаємо охолоджене розтоплене вершкове масло і ще раз розмішуємо;
- Накриваємо миску з тістом рушником. Через 30 хвилин перемішуємо, через 15 хвилин повторюємо процедуру;
- Суміш готова для випічки;
- Нагріту сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і виливаємо тісто тонким шаром;
- Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні, щоб млинці не пригоріли;
- Сковороду кожен раз змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика.
Ажурні млинці з незрівнянним смаком готові, можете подавати до столу. Приємного апетиту!