Рецепт тонких млинців на 1 літр молока без соди
Ніжні і мереживні млинці можна приготувати без використання соди і розпушувача. Незважаючи на це, вони виходять неймовірно смачними, з великою кількістю дірочок.
Інгредієнти:
- 1 л молока;
- 350 г манки;
- 3 ст. л борошна;
- 5 яєць;
- 10 г ванільного цукру;
- Сіль за смаком;
- 50 г цукрового піску;
- 4 ст. л соняшникової олії;
- 70 г вершкового масла.
Приготування:
- Яйця розбиваємо в миску, висипаємо ванільний цукор, трохи солі і звичайний цукровий пісок. Все добре перемішуємо;
- Додаємо просіяне борошно і інтенсивно розмішуємо, щоб не було грудочок;
- Вливаємо молоко кімнатної температури і перемішуємо;
- Наступним кроком всипаємо манну крупу і замішуємо тісто. Суміш залишаємо на 30 хвилин, щоб манка набухла;
- Після чого масу додаємо олію і ще раз перемішуємо;
- Сковорода повинна бути добре нагріта, інакше млинці вийдуть без дірочок. Змащуємо невеликою кількістю масла;
- Перед кожним разом перемішуємо тісто, так як манка осідає на дні. Набираємо ополоник і виливаємо суміш на сковороду, розподіляємо рівним тонким шаром по поверхні;
- Як тільки краю почнуться золотитися, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з другої сторони.
Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто. Приємного апетиту!