Млинці на молоці: рецепти тонких млинчиків з дірочками

Рецепт тонких млинців на 1 літр молока без соди

Ніжні і мереживні млинці можна приготувати без використання соди і розпушувача. Незважаючи на це, вони виходять неймовірно смачними, з великою кількістю дірочок.

Інгредієнти:

  • 1 л молока;
  • 350 г манки;
  • 3 ст. л борошна;
  • 5 яєць;
  • 10 г ванільного цукру;
  • Сіль за смаком;
  • 50 г цукрового піску;
  • 4 ст. л соняшникової олії;
  • 70 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • Яйця розбиваємо в миску, висипаємо ванільний цукор, трохи солі і звичайний цукровий пісок. Все добре перемішуємо;
  • Додаємо просіяне борошно і інтенсивно розмішуємо, щоб не було грудочок;
  • Вливаємо молоко кімнатної температури і перемішуємо;
  • Наступним кроком всипаємо манну крупу і замішуємо тісто. Суміш залишаємо на 30 хвилин, щоб манка набухла;
  • Після чого масу додаємо олію і ще раз перемішуємо;
  • Сковорода повинна бути добре нагріта, інакше млинці вийдуть без дірочок. Змащуємо невеликою кількістю масла;
  • Перед кожним разом перемішуємо тісто, так як манка осідає на дні. Набираємо ополоник і виливаємо суміш на сковороду, розподіляємо рівним тонким шаром по поверхні;
  • Як тільки краю почнуться золотитися, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з другої сторони.
Цікаве:  Торт з печива без випічки — 10 покрокових рецептів смачного десерту для ледачих

 

Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто. Приємного апетиту!