Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Маринований болгарський перець: рецепт без масла з лимонною кислотою або соком

Якщо ви віддаєте перевагу робити заготовки з мінімальної кількості продуктів, то вам сподобається наступний спосіб маринування. При цьому закуска може зберігатися протягом тривалого часу, тому взимку на столі завжди буде корисна закуска.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець;
  • 1 л води;
  • 40 г солі;
  • 75 г цукру;
  • 8 г лимонної кислоти.

Кроки приготування:

  1. Солодкий перець промиваємо холодною водою. Потім вирізаємо плодоніжку і серцевину з насінням. Нарізаємо соломкою або на шматочки іншої форми;
  2. Наступним кроком відправляємо перець в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин;
  3. Після цього плоди розподіляємо по стерилізованим банкам;
  4. У ємність з водою, додаємо цукор з сіллю і лимонну кислоту, яку можна замінити соком лимона. Все перемішуємо і після закипання заливаємо банки з перцем;
  5. Заготівлю накриваємо кришкою і стерилізуємо у киплячій воді протягом 10-30 хвилин, в залежності від обсягу банок;
  6. Герметично закриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці до повного охолодження.
Цікаве:  Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Зберігати овочі рекомендується в холодильнику або льосі. Закуска подається до різних страв і використовується в якості інгредієнта для супів і салатів.