Маринований болгарський перець: рецепт без масла з лимонною кислотою або соком
Якщо ви віддаєте перевагу робити заготовки з мінімальної кількості продуктів, то вам сподобається наступний спосіб маринування. При цьому закуска може зберігатися протягом тривалого часу, тому взимку на столі завжди буде корисна закуска.
Інгредієнти:
- Болгарський перець;
- 1 л води;
- 40 г солі;
- 75 г цукру;
- 8 г лимонної кислоти.
Кроки приготування:
- Солодкий перець промиваємо холодною водою. Потім вирізаємо плодоніжку і серцевину з насінням. Нарізаємо соломкою або на шматочки іншої форми;
- Наступним кроком відправляємо перець в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин;
- Після цього плоди розподіляємо по стерилізованим банкам;
- У ємність з водою, додаємо цукор з сіллю і лимонну кислоту, яку можна замінити соком лимона. Все перемішуємо і після закипання заливаємо банки з перцем;
- Заготівлю накриваємо кришкою і стерилізуємо у киплячій воді протягом 10-30 хвилин, в залежності від обсягу банок;
- Герметично закриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці до повного охолодження.
Зберігати овочі рекомендується в холодильнику або льосі. Закуска подається до різних страв і використовується в якості інгредієнта для супів і салатів.