Як замаринувати болгарський перець цілком на зиму для фарширування
Мало хто відмовиться від смачного фаршированого перцю. Порадуйте своїх близьких людей такою стравою у зимовий час, замаринуйте перець цілком в банках.
Інгредієнти:
- Солодкий перець;
- 50 мл 9% оцту;
- 2 ст. л цукру;
- 2 ст. л солі;
- 3 л води.
Приготування
Болгарський перець обов’язково промиваємо під проточною водою. Потім зрізаємо нижню частину і отримуємо насіння. Якщо у вас вийде, то постарайтеся зробити зріз менше.
У глибоку каструлю виливаємо воду, додаємо харчову сіль з цукровим піском і розмішуємо до повного розчинення кристалів. Доводимо рідину до кипіння і відправляємо в неї перець буквально на одну хвилину, але не більше, інакше плоди вийдуть м’якими, і їх не можна буде нафарширувати.
Акуратно викладаємо перець в 3-літрову банку. Якщо хочете більш компактно укласти плоди, то вкладайте їх один в одного.
У каструлю з водою, додаємо оцет і доводимо до кипіння. Через 30-60 секунд заливаємо банку гарячим маринадом до самого верху. Після цього закручуємо кришкою.
Банки перевертаємо і накриваємо пледом. Після цього прибираємо в підвал або комору на зберігання.