Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Маринований перець: рецепт «Пальчики оближеш»

Солодкий перчик є відмінною зимової закускою. Її можна просто їсти з хлібом, подавати до м’ясних і рибних страв. Також у вас завжди буде корисний і смачний інгредієнт під рукою.

Інгредієнти:

  • 3 кг очищеного болгарського перцю;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 130 мл 9% оцту;
  • 300 г цукру;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 3 лаврових листа;
  • 10 горошин перцю;
  • 1 л води.

Приготування

Ставимо На плиту каструлю з водою, висипаємо сіль і цукор, а також додаємо лавровий лист і горошини перцю. Потім вливаємо олію і оцет. Все гарненько розмішуємо і доводимо до кипіння.

Солодкий перець нарізаємо соломкою і порційно додаємо в каструлю. Готуємо протягом 2-3 хвилин і відразу викладаємо в банки. Після чого готуємо чергову партію. Лавровий лист і горошини перцю повинні залишатися в маринаді.

Цікаве:  Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Коли наповнимо всі банки перцем, то заливаємо їх киплячим маринадом до самого верху. І герметично закручуємо металевими кришками. Не забувайте заздалегідь стерилізувати ємності і кришки.

На виході у нас виходить 8 банок об’ємом 0,5 літра. Смачна закуска на зиму готова. Можете відразу спробувати перчик на смак. Приємного апетиту!