Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Маринований перець в томатному соусі

На зиму можна зробити ще одну чудову закуску з томатами. Блюдо виходить смачним і готується дуже швидко. При бажанні можете додати спеції, які вам більше подобаються.

Інгредієнти:

  • 4 кг солодкого перцю;
  • 3 л томатного соку;
  • 250 мл рослинного масла;
  • 250 мл 9% оцту;
  • 3 ст. л солі;
  • 250 р цукрового піску;
  • 2 головки часнику;
  • Запашний перець, лавровий лист.

Приготування

У цьому рецепті ви можете використовувати готовий томатний сік або перекрутити помідори. У ємність з соком виливаємо оцет з маслом, додаємо цукор з сіллю і спеції. Зубчики часнику розрізаємо навпіл і кладемо в томатну масу.

Ємність ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого варимо 5-10 хвилин. Якщо ви готуєте з томатного соку, то його потрібно спочатку прокип’ятити кілька хвилин, і тільки потім додаємо інгредієнти.

Цікаве:  Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо на великі часточки. Заготівля вийде смачнішою, якщо використовувати плоди товстостінні. Солодкий перець кладемо в ємність з томатним соусом і варимо близько 5 хвилин.

Цей момент дуже важливий, так як плоди не повинні перетравитися. За цим треба стежити.

Тепер щільно укладаємо готовий перець в стерильні банки і заливаємо томатним соусом до самого верху. Після чого герметично закручуємо кришки.

Таким чином, заповнюємо всі банки, закутуємо їх пледом або теплою ковдрою до повного охолодження. Закуска виходить смачною і красивою.