Заготівля маринованого перцю з маслом, цукром і оцтом
Овочі, мариновані по наступному рецепту, виходять в міру гострі і кисло-солодкі. Холодна страва обов’язково сподобається вашим близьким людям, тому беріть на озброєння цей варіант приготування.
Інгредієнти:
- 2 кг солодкого перцю;
- 200 мл соняшникової олії;
- 200 г цукру;
- 150 мл 9% оцту;
- 50 г часнику;
- Горошини чорного перцю;
- 50 г солі;
- 800 мл води.
На виході повинно вийти чотири банки об’ємом 0,5 літра.
Покрокове приготування
Для початку зробимо маринад. Виливаємо В каструлю воду, рослинне масло, додаємо сіль, цукор, а також чорний перець, близько 5 шт. Все добре перемішуємо і ставимо на плиту.
Тим часом нарізаємо часник на свій розсуд. Болгарський перець очищаємо від насіння і вирізаємо плодоніжку. Потім овочі нарізаємо смужками або на шматочки іншої форми, яка вам більше подобається.
Коли маринад закипить, додаємо в нього столовий оцет. Розмішуємо і після повторного закипання викладаємо солодкий перець. Коли маринад знову закипить, додаємо часник і акуратно перемішуємо, щоб не поламати овочі.
Якщо вам подобаються хрусткі овочі, то варимо протягом 5 хвилин. А якщо віддаєте перевагу більш м’яку закуску, то знімайте з плити через 10 хвилин.
Після цього розподіляємо перець по банкам і додаємо часник. Маринад доводимо до кипіння і заливаємо ними банки, які герметично закриваємо кришками.
У перевернутому стані банки накриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо в теплому місці, поки заготовка повністю не охолоне.