Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Заготівля маринованого перцю з маслом, цукром і оцтом

Овочі, мариновані по наступному рецепту, виходять в міру гострі і кисло-солодкі. Холодна страва обов’язково сподобається вашим близьким людям, тому беріть на озброєння цей варіант приготування.

Інгредієнти:

  • 2 кг солодкого перцю;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 200 г цукру;
  • 150 мл 9% оцту;
  • 50 г часнику;
  • Горошини чорного перцю;
  • 50 г солі;
  • 800 мл води.

На виході повинно вийти чотири банки об’ємом 0,5 літра.

Покрокове приготування

Для початку зробимо маринад. Виливаємо В каструлю воду, рослинне масло, додаємо сіль, цукор, а також чорний перець, близько 5 шт. Все добре перемішуємо і ставимо на плиту.

Тим часом нарізаємо часник на свій розсуд. Болгарський перець очищаємо від насіння і вирізаємо плодоніжку. Потім овочі нарізаємо смужками або на шматочки іншої форми, яка вам більше подобається.

Цікаве:  Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Коли маринад закипить, додаємо в нього столовий оцет. Розмішуємо і після повторного закипання викладаємо солодкий перець. Коли маринад знову закипить, додаємо часник і акуратно перемішуємо, щоб не поламати овочі.

Якщо вам подобаються хрусткі овочі, то варимо протягом 5 хвилин. А якщо віддаєте перевагу більш м’яку закуску, то знімайте з плити через 10 хвилин.

Після цього розподіляємо перець по банкам і додаємо часник. Маринад доводимо до кипіння і заливаємо ними банки, які герметично закриваємо кришками.

У перевернутому стані банки накриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо в теплому місці, поки заготовка повністю не охолоне.