Соус Ткемалі з сливи в домашніх умовах на зиму — 6 простих рецептів приготування

Кисло-гострий грузинський соус готується з натуральних інгредієнтів, тому володіє корисними властивостями для організму. Найчастіше його роблять із слив різного сорту.

Незважаючи на те, що розглянутий соус містить безліч вітамінів і мікроелементів, його не рекомендується вживати людям, що страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту.

Соус Ткемалі

Зараз почався сезон збору врожаю, тому саме час зайнятися заготовками на зиму. Ткемалі можна дуже просто приготувати в домашніх умовах, при цьому не потрібно володіти спеціальними навичками або певним досвідом.

Соус є відмінним доповненням до м’ясних страв. Ви забудете про кетчупі, спеціях та інших приправах, якщо хоча б раз спробуєте Ткемалі.

На сьогоднішній день існує безліч варіантів приготування грузинського соусу. Розглянемо кілька простих рецептів.

Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку