Як замаринувати болгарський перець на зиму з медом у гарячому маринаді
Завдяки таким рецептом можна приготувати зимову закуску з цікавим смаком. Не переживайте, якщо заготівля вийде трохи каламутною, це просто мед.
Інгредієнти:
- 2 кг болгарського перцю;
- 2 ст. л натурального меду;
- 2 ст. л харчової солі;
- 200 г цукру;
- 100 мл 9% оцту;
- 150 мл рослинного масла;
- 1 л води.
Приготування
Для початку займемося маринадом. Виливаємо В каструлю воду, додаємо сіль, натуральний мед, цукор і соняшникова олія. Можете додати спеції за власним смаком. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Солодкий перець промиваємо, обсушуємо і очищаємо від насіння, а також вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо на шматочки будь-якої форми. Відправляємо в киплячий розсіл і після закипання варимо 10-15 хвилин. В кінці варіння додаємо оцет і перемішуємо.
Розподіляємо овочі за чистим і стерилізованим банкам. Не забуваємо додавати маринад в кожну ємність. Закручуємо кришки і залишаємо в теплому місці. Приємного апетиту!