Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Простий рецепт маринованого солодкого перцю на зиму в олії з часником і петрушкою

Продовжуємо розглядати рецепти маринованого перчика. Пропоную ще один оригінальний спосіб приготування. Метод досить простий і швидкий, тому беріть на замітку.

Інгредієнти:

  • 2 кг перцю;
  • 300 р цукрового піску;
  • 50 г харчової солі;
  • 1 л води;
  • 200 мл 9% оцту;
  • 250 мл соняшникової олії;
  • Петрушка;
  • 1 головка часнику;
  • Селера за бажанням;
  • Горошки перцю;
  • Гострий перчик.

Приготування

Зелень з овочами промиваємо і очищаємо. Перець нарізаємо часточками, часник пластинами. Петрушку подрібнюємо, якщо вам не подобається селера, то можете не додавати.

У глибоку ємність наливаємо літр води, додаємо масло, сіль, цукровий пісок і близько 10 горошин чорного перцю. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Через пару хвилин додаємо в маринад оцет.

Цікаве:  Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

На наступному етапі додаємо перець. Якщо ви любите закуску з пікантним смаком, то можете додати гострий перчик. Дуже важливо не переварити овочі, тому готуємо їх протягом 2 хвилин, потім додаємо часник з зеленню і варимо ще пару хвилин.

Готові овочі викладаємо в банки. Маринад ще раз доводимо до кипіння і виливаємо в банки. Герметично закриваємо прокип’яченими кришками.

Заготівлю перевертаємо шийкою вниз, і залишаємо в теплому місці хоча б на одну добу, щоб закуска повністю охолола.