Простий рецепт маринованого солодкого перцю на зиму в олії з часником і петрушкою
Продовжуємо розглядати рецепти маринованого перчика. Пропоную ще один оригінальний спосіб приготування. Метод досить простий і швидкий, тому беріть на замітку.
Інгредієнти:
- 2 кг перцю;
- 300 р цукрового піску;
- 50 г харчової солі;
- 1 л води;
- 200 мл 9% оцту;
- 250 мл соняшникової олії;
- Петрушка;
- 1 головка часнику;
- Селера за бажанням;
- Горошки перцю;
- Гострий перчик.
Приготування
Зелень з овочами промиваємо і очищаємо. Перець нарізаємо часточками, часник пластинами. Петрушку подрібнюємо, якщо вам не подобається селера, то можете не додавати.
У глибоку ємність наливаємо літр води, додаємо масло, сіль, цукровий пісок і близько 10 горошин чорного перцю. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Через пару хвилин додаємо в маринад оцет.
На наступному етапі додаємо перець. Якщо ви любите закуску з пікантним смаком, то можете додати гострий перчик. Дуже важливо не переварити овочі, тому готуємо їх протягом 2 хвилин, потім додаємо часник з зеленню і варимо ще пару хвилин.
Готові овочі викладаємо в банки. Маринад ще раз доводимо до кипіння і виливаємо в банки. Герметично закриваємо прокип’яченими кришками.
Заготівлю перевертаємо шийкою вниз, і залишаємо в теплому місці хоча б на одну добу, щоб закуска повністю охолола.