Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Багато людей знають, що у капусти поліпшуються корисні властивості після квашення. Крім того, така закуска виходить дуже смачною і підходить практично до будь-яких страв. А на святковому столі є незамінною заготівлею.

Але якщо її зробити з буряком, то вона буде ще корисніше і апетитніше. Якщо чесно, то мені такий варіант подобається найбільше. Закуска виходить дуже соковитою.

Квасити Капусту можна з буряком кількома способами. Зараз можна знайти безліч рецептів швидкого приготування. Я пропоную вам ознайомитися з одним з найпопулярніших методів заготівлі.

Слід зазначити, що для цього не потрібен певний досвід, а також багато часу. Все досить легко і неймовірно просто.

Квашена капуста з буряком і часником: покроковий рецепт з фото

Принцип приготування заготовки практично не відрізняється від квашення капусти без додаткових інгредієнтів. При бажанні ви можете поекспериментувати з додаванням різних спецій.

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста;
  • Буряк;
  • Часник;
  • Харчова сіль.

Приготування

З капусти, знімаємо верхні листки. Нам знадобиться приблизно пів качана. Нарізаємо його на шматочки середнього розміру. Як вам зручніше, так і робіть, від цього смак не зміниться.

Цікаве:  Баклажанна ікра на зиму: сама смачна ікра через мясорубку

Буряк ретельно промиваємо під проточною водою і очистити від верхнього шару. Потім коренеплід нарізаємо на тонкі пластини.

У 0,5 л кип’яченої і охолодженої води розмішуємо 2,5 ст. л звичайної солі, поки кристали повністю не розчиняться.

В чисту суху банку відправляємо 3 зубчики часнику. Потім закладаємо капусту, а зверху буряк. Заливаємо 200 мл солоної води. Тепер утрамбовуємо всі дерев’яним товкачем. Повторюємо процедуру кілька разів, тобто шар капусти, потім буряків, розсіл і приминаем, поки ємність не буде повністю заповнена.

Овочі повинні бути покриті рідиною. Тому зверху кладемо кришку меншого діаметру, і накриваємо звичайною кришкою, тільки не закручуємо герметично, інакше гази не будуть виходити. Банку ставимо на тарілку, так як розсіл може витікати.

Залишаємо закуску при кімнатній температурі на 3-4 дні. Якщо витече багато розсолу, то можна долити солону воду. Після цього прибираємо в холодильник або прохолодне місце.