Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Буряк є одним з найбільш корисних і доступних продуктів. Вона забезпечує організм необхідними поживними речовинами, запобігає розвитку різних захворювань, а також покращує засвоєння заліза, що важливо при анемії.

Але деяким людям не подобається смак цього овочу. Але якщо замаринувати його на зиму, то виходить дуже смачна. Така заготівля дозволяє заощадити час на приготування в зимовий період, адже можна швидко зробити салат або зварити борщ.

Пропоную вам кілька чудових рецептів смачної заготовки. Нічого складного в приготуванні немає, тому не переживайте, якщо у вас немає певного досвіду. Знадобиться трохи часу і найпростіші інгредієнти. Тому дерзайте.

Маринована буряк на зиму: дуже смачний рецепт в банку для їжі

З тертого буряка можна зробити універсальну заготовку, яка завжди стане в нагоді в зимовий період. Адже цей овоч вариться досить довго, але ви зможете заощадити свій час, коли будете готувати салати та інші страви.

Цікаве:  Рецепт квашеної капусти на зиму в банки для зберігання в підвалі

Інгредієнти:

  • 2,5-3 кг буряків;
  • 2 ч. л харчової солі;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 2 ч. л лимонної кислоти;
  • 6 ст. л цукрового піску.

Приготування з фото

В першу чергу відварюємо буряк звичним способом. Час варіння залежить від розміру коренеплодів. Щоб вона дійшла, то в кінці її потрібно поставити під струмінь холодної води.

Остиглу буряк нарізаємо на великі шматки, а потім подрібнюємо на тертці або в чаші блендера, як вам буде зручніше, так і робіть.

Перекладаємо в чисту каструлю і додаємо всі необхідні інгредієнти. Все перемішуємо і ставимо ємність на плиту. Накриваємо кришкою і після закипання готуємо протягом 15 хвилин. Інгредієнти періодично помішуємо, щоб не підгоріла.

Гарячу закуску утрамбовуємо в стерилізовані банки, а потім герметично закрити металевими кришками. Заготівлю перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.

При дотриманні всіх правил, закуска зберігається навіть при кімнатній температурі.