Маринуємо болгарський перець шматочками на зиму
У досвідчених господинь однією з обов’язкових заготівель є маринований перець. Якщо ви будете готувати його вперше, то вам потрібно розуміти, що вам будуть просити зробити його і на наступний рік.
Інгредієнти:
- 3 кг солодкого перцю;
- 90 г солі;
- 300 р цукрового піску;
- 200 мл 9% оцту;
- 150 мл соняшникової олії;
- 100 г часнику;
- 600 мл води.
Приготування
М’ясистий перець очищаємо від насіння і нарізаємо часточками. Відправляємо на 3 хвилини в киплячу воду, після чого перекладаємо в глибоку миску за допомогою шумівки.
На наступному етапі заливаємо перець водою, в якій його варили. Додаємо нарізаний часник, олію, сіль, цукор і добре перемішуємо. Варимо в маринаді протягом 5-7 хвилин після закипання. Періодично помішуємо закуску. За пару хвилин до готовності вливаємо столовий оцет.
Залишається тільки розкласти овочі по стерильним банкам і залити розсолом. Герметично закриваємо, закутуємо курткою або теплою ковдрою. Залишаємо остигати при кімнатній температурі. На виході виходить 4 банки об’ємом 1 л.