Салат з цвітної капусти на зиму. Прості і смачні рецепти закуски

Щоб у зимовий час на столі були страви з овочами, ми з вами робимо різні заготовки. Цвітну капусту консервують не так часто, воно така закуска відмінно поєднується з м’ясом, рибою і гарнірами.

Перед консервуванням цвітної капусти на зиму, вона піддається термічній обробці. Овоч має бути свіжим, без слідів гниття. Якщо ви в цьому році не вирощували цей плід, то його можна купити в будь-якому продуктовому магазині і законсервувати.

Я зробив добірку декількох смачних і простих рецептів капустяного салату. Ця стаття буде корисною для початківців кулінарів, так як всі способи приготування супроводжуються покроковими фото. Тому вам буде зручно орієнтуватися.

Салат з цвітної капусти на зиму — пальчики оближеш

Якщо вам приїлися солоні томати й огірки, то зробіть заготовку з цвітної капусти. Така закуска дуже корисна, а також відмінно поєднується з різними стравами. Крім того, овоч містить мінімум калорій, тому не зашкодить вашій фігурі.

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • Кілька стручків гострого перчика;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • 3 ст. л харчової солі;
  • 40 мл 9% столового оцту;
  • 1 л води.
Цікаве:  Виноградний сік у домашніх умовах: простий покроковий рецепт на зиму без варіння

Приготування

Щоб в процесі закачування не постійно заглядати в холодильник або шафка, відразу підготуємо всі необхідні продукти. Попередньо простерилизуем банки та металеві кришки.

Поділяємо цвітну капусту на маленькі суцвіття.

Потім суцвіття необхідно відварити в окропі протягом 3 хвилин. Пам’ятайте, що краще не доварити капусту, ніж переварити її. Після цього овочі відкидаємо на сито, даємо стекти зайвої рідини.

У болгарського перцю витягаємо видаляємо насіння і плодоніжку. Овочі нарізаємо кубиками середнього розміру, як показано на фото нижче. Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою і подрібнюємо на тонкі шайби. При бажанні можете натерти на середній тертці.

На дно стерильної банки відправляємо часто нарізаних овочів, потім на 1/3 заповнюємо вареною цвітною капустою. Повторити шари ще раз. В кожну ємність додаємо лавровий лист і один невеликий перчик чилі.

Для приготування маринаду ставимо на плиту каструлю, вливаємо в неї воду, додаємо цукор, сіль, а також оцет. Після закипання відразу ж заливаємо їм закуску.

Заготівлю закручуємо стерильними металевими кришками. Банки закутуємо теплим рушником або ковдрою. Коли вони охолонуть, то відправляємо їх на зберігання в прохолодне місце.