Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Рецепт маринованого смаженого перцю швидкого приготування

Можете урізноманітнити свої заготовки. Для цього овочі попередньо потрібно посмажити. Стерилізація не потрібна, тому приготування не займе багато часу. Вашим гостям і родичам сподобається така закуска.

Інгредієнти на банку об’ємом 1 л:

  • Солодкий перець;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ч. л солі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 40 мл 9% оцту;
  • Рослинне масло.

Поетапне приготування

У сковороді з рослинним маслом цілком обсмажуємо перець. Не забуваємо заздалегідь плоди промити під проточною водою.

Готовий перчик протикаємо виделкою, щоб вийшло повітря, і наполовину заповнюємо стерилізовану банку. Потім додаємо подрібнений зубчик часнику. Після цього додаємо другу партію і посипаємо часником.

На наступному етапі додаємо в банку сіль, цукор і столовий оцет. Овочі заливаємо крутим окропом до самого верху.

Цікаве:  Салат «Тещин язик» з баклажанів на зиму — 6 кращих рецептів

Залишається лише закатати кришку спеціальним ключем і збовтати банку, щоб перемішати всі інгредієнти. Залишаємо в перевернутому вигляді до повного охолодження.