Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Мариновані опеньки з лимонною кислотою — простий рецепт заготівлі

Деяким людям протипоказаний столовий оцет. Але що робити, коли подобається мариновані грибочки. В цьому випадку можна використовувати лимонну кислоту. А смак можете регулювати різними спеціями.

Інгредієнти:

  • 2 кг опеньків;
  • 1 ч. л лимонної кислоти;
  • 6 горошин перцю;
  • 7 шт гвоздики;
  • 5 лаврових листа;
  • 1,5 ст. л солі;
  • 2 ст. л цукру.

Приготування:

  1. Гриби очищаємо і промиваємо кілька разів. Пошкоджені ділянки можна зрізати ножем. Також рекомендується замочити опеньки хоча б на 15 хвилин;
  2. Тепер відправляємо їх в каструлю і заливаємо водою. Після закипання готуємо протягом 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і зливаємо всю рідину;
  3. В іншу ємність з водою додаємо всі необхідні спеції та інгредієнти. Все ретельно перемішуємо і після закипання додаємо гриби;
  4. Варимо протягом півгодини на середньому вогні. Каструлю кришкою не накриваємо.
Цікаве:  5 рецептів квашеної капусти на зиму в банках

Гриби, приготовлені таким способом, готові до вживання вже через один день. Приємного апетиту!