Мариновані опеньки з лимонною кислотою — простий рецепт заготівлі
Деяким людям протипоказаний столовий оцет. Але що робити, коли подобається мариновані грибочки. В цьому випадку можна використовувати лимонну кислоту. А смак можете регулювати різними спеціями.
Інгредієнти:
- 2 кг опеньків;
- 1 ч. л лимонної кислоти;
- 6 горошин перцю;
- 7 шт гвоздики;
- 5 лаврових листа;
- 1,5 ст. л солі;
- 2 ст. л цукру.
Приготування:
- Гриби очищаємо і промиваємо кілька разів. Пошкоджені ділянки можна зрізати ножем. Також рекомендується замочити опеньки хоча б на 15 хвилин;
- Тепер відправляємо їх в каструлю і заливаємо водою. Після закипання готуємо протягом 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і зливаємо всю рідину;
- В іншу ємність з водою додаємо всі необхідні спеції та інгредієнти. Все ретельно перемішуємо і після закипання додаємо гриби;
- Варимо протягом півгодини на середньому вогні. Каструлю кришкою не накриваємо.
Гриби, приготовлені таким способом, готові до вживання вже через один день. Приємного апетиту!