Мариновані опеньки швидкого приготування в домашніх умовах
Якщо вам пощастило, і ви зібрали кілька відер осінніх грибів, але потрібно заготовити їх на зиму. Пропоную скористатися простим рецептом приготування опеньків. Тільки обов’язково переконайтеся, що зібрали їстівні гриби.
Інгредієнти:
- Опеньки;
- 1 л води;
- Горошини гіркого і запашного перцю;
- 2 ст. л 9% оцту;
- 3 лаврових листа;
- 1 ст. л солі.
Приготування:
- Зібрані гриби очищають від плівки, а потім заливаємо підсоленою водою на 30 хвилин. Після чого ретельно промиваємо під проточною водою;
- Відправляємо опеньки в глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Знімаємо піну після закипання і варимо протягом півгодини;
- Щоб приготувати маринад відправляємо в ємність з водою всі інші інгредієнти;
- Коли розсіл закипить, додаємо в нього відварені гриби. Коли рідина закипить, то готуємо протягом 15 хвилин;
- Розподіляємо по стерильним банкам і закриваємо кришками.
Закуску можна спробувати вже через пару днів. Зберігати рекомендується в холодильнику або холодному погребі.