Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Мариновані опеньки швидкого приготування в домашніх умовах

Якщо вам пощастило, і ви зібрали кілька відер осінніх грибів, але потрібно заготовити їх на зиму. Пропоную скористатися простим рецептом приготування опеньків. Тільки обов’язково переконайтеся, що зібрали їстівні гриби.

Інгредієнти:

  • Опеньки;
  • 1 л води;
  • Горошини гіркого і запашного перцю;
  • 2 ст. л 9% оцту;
  • 3 лаврових листа;
  • 1 ст. л солі.

Приготування:

  1. Зібрані гриби очищають від плівки, а потім заливаємо підсоленою водою на 30 хвилин. Після чого ретельно промиваємо під проточною водою;
  2. Відправляємо опеньки в глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Знімаємо піну після закипання і варимо протягом півгодини;
  3. Щоб приготувати маринад відправляємо в ємність з водою всі інші інгредієнти;
  4. Коли розсіл закипить, додаємо в нього відварені гриби. Коли рідина закипить, то готуємо протягом 15 хвилин;
  5. Розподіляємо по стерильним банкам і закриваємо кришками.
Цікаве:  Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

Закуску можна спробувати вже через пару днів. Зберігати рекомендується в холодильнику або холодному погребі.