Простий рецепт маринованих опеньків на зиму в банках під металеву кришку
Існують спори з приводу кришки для маринованих грибів. Одні господині стверджують, що їх потрібно закривати тільки капроновими кришками, а інші вважають, що більш надійним способом є металеві аналоги.
Тому вирішуйте самі, яку сторону прийняти. Але слід зазначити, що наявність оцту в рецепті не дозволяє розвиватися шкідливим бактеріям.
Інгредієнти:
- 2 кг опеньків;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л харчової солі;
- 5 шт гвоздики;
- 1 головка часнику;
- 5 горошин перцю;
- Кориця;
- 1 ч. л 70% оцту;
- 1 л води.
Приготування
Опеньки перебираємо і ретельно оглядаємо, дуже важливо, щоб не було помилкових грибів. Вимочуємо їх протягом години у воді, а потім промиваємо. Перекладаємо в каструлю, повністю покриваємо водою і відварюємо протягом 5 хвилин після закипання.
Під час приготування білок може згортатися, тому на поверхні утворюється піна. Знімати її не обов’язково, так як ми будемо зливати рідину.
Опеньки промиваємо і повторюємо процедуру. Тільки в цей раз варимо протягом 15 хвилин.
Тепер займемося приготуванням маринаду. Ємність наповнюємо окропом, додаємо цукор, сіль, духмяний перець, гвоздику, і я рекомендую використовувати корицю, яка надає чудовий аромат. Але ви можете використовувати будь-які спеції, які вам більше подобаються.
Ставимо каструлю на плиту і додаємо гриби. Готуємо близько п’яти хвилин. За 1 хвилину до закінчення варіння вливаємо оцет і додаємо нарізаний часник. Все добре перемішуємо і потім знімаємо з плити.
Залишається розкласти грибочки по банкам і закрутити стерилізованими металевими кришками. Коли заготовка охолоне, то прибираємо її в прохолодне місце.