Самі смачні мариновані опеньки на зиму «Пальчики оближеш»
З будь-якого рецепту гриби виходять смачними. Пропоную вам ще один варіант заготовки. Нічого страшного не буде, якщо разом з опеньками будуть і інші види грибів.
Інгредієнти:
- Опеньки.
Для 1 л маринаду:
- 1 ст. л цукрового піску;
- 1 ст. л солі;
- 4 ст. л 9% оцту;
- 3 зубчики часнику;
- Приправа;
- Лавровий лист.
Приготування
Грибочки обов’язково чистимо і промиваємо. У каструлю з опеньками наливаємо холодну воду і додаємо 3 ст. л харчової солі. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого варимо протягом 10 хвилин. Після чого відкидаємо на друшляк і ще раз заливаємо водою, варимо вже без солі близько 15 хвилин.
В цей час в іншу каструлю вливаємо холодну воду і ставимо на плиту. Додаємо цукор з сіллю, подрібнений часник, гвоздику, горошини перцю і все добре перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Доводимо рідину до кипіння. Потім зніміть ємність з плити.
Коли гриби зваряться, то зливаємо з них рідину і відправляємо в ємність з маринадом. Після закипання додаємо оцет і через пару хвилин вимикаємо вогонь.
Розподіляємо грибочки з чистим і сухим банкам, не забуваємо додавати маринад. За допомогою спеціального ключа герметично закриваємо банки і залишаємо остигати.