Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Самі смачні мариновані опеньки на зиму «Пальчики оближеш»

З будь-якого рецепту гриби виходять смачними. Пропоную вам ще один варіант заготовки. Нічого страшного не буде, якщо разом з опеньками будуть і інші види грибів.

Інгредієнти:

  • Опеньки.

Для 1 л маринаду:

  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 1 ст. л солі;
  • 4 ст. л 9% оцту;
  • 3 зубчики часнику;
  • Приправа;
  • Лавровий лист.

Приготування

Грибочки обов’язково чистимо і промиваємо. У каструлю з опеньками наливаємо холодну воду і додаємо 3 ст. л харчової солі. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого варимо протягом 10 хвилин. Після чого відкидаємо на друшляк і ще раз заливаємо водою, варимо вже без солі близько 15 хвилин.

Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

В цей час в іншу каструлю вливаємо холодну воду і ставимо на плиту. Додаємо цукор з сіллю, подрібнений часник, гвоздику, горошини перцю і все добре перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Доводимо рідину до кипіння. Потім зніміть ємність з плити.

Коли гриби зваряться, то зливаємо з них рідину і відправляємо в ємність з маринадом. Після закипання додаємо оцет і через пару хвилин вимикаємо вогонь.

Розподіляємо грибочки з чистим і сухим банкам, не забуваємо додавати маринад. За допомогою спеціального ключа герметично закриваємо банки і залишаємо остигати.