Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Смачний рецепт приготування маринованих опеньків з оцтом на літрову банку

Якщо ви встигли набрати гриби, то одним з кращих способів заготівлі на зиму є маринування. Така закуска завжди буде доречною на столі в звичайні дні і свята.

Інгредієнти:

  • Опеньки;
  • 1 л води;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ст. л харчової солі;
  • 75 мл 9% оцту;
  • Сухий кріп;
  • Лаврушка;
  • Горошки чорного перцю.

Приготування

Опеньки промиваємо під проточною водою, потім кладемо в каструлю і заливаємо водою. Після закипання знімаємо піну і варимо протягом 10 хвилин.

Можете додати в каструлю цибулину, щоб перевірити гриби. Вважається, що якщо цибуля почорніє, то опеньки є отруйними, але цей метод не дає стовідсоткової гарантії.

Потім відварені гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Тепер опеньки відварюємо ще раз.

Цікаве:  Огірки по-корейськи на зиму — 6 найсмачніших рецептів з покроковими етапами

В іншу каструлю наливаємо воду, додаємо лаврушку, горошини перцю, сіль, цукровий пісок, а також сухий кріп. Після закипання в розсіл відправляємо подрібнений часник і оцет.

Киплячим розсолом заливаємо гриби, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Розподіляємо опеньки по стерильним банкам і за допомогою спеціальної машинки закручуємо металеві кришки.