Смачний рецепт приготування маринованих опеньків з оцтом на літрову банку
Якщо ви встигли набрати гриби, то одним з кращих способів заготівлі на зиму є маринування. Така закуска завжди буде доречною на столі в звичайні дні і свята.
Інгредієнти:
- Опеньки;
- 1 л води;
- 1 ст. л цукру;
- 1 ст. л харчової солі;
- 75 мл 9% оцту;
- Сухий кріп;
- Лаврушка;
- Горошки чорного перцю.
Приготування
Опеньки промиваємо під проточною водою, потім кладемо в каструлю і заливаємо водою. Після закипання знімаємо піну і варимо протягом 10 хвилин.
Можете додати в каструлю цибулину, щоб перевірити гриби. Вважається, що якщо цибуля почорніє, то опеньки є отруйними, але цей метод не дає стовідсоткової гарантії.
Потім відварені гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Тепер опеньки відварюємо ще раз.
В іншу каструлю наливаємо воду, додаємо лаврушку, горошини перцю, сіль, цукровий пісок, а також сухий кріп. Після закипання в розсіл відправляємо подрібнений часник і оцет.
Киплячим розсолом заливаємо гриби, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Розподіляємо опеньки по стерильним банкам і за допомогою спеціальної машинки закручуємо металеві кришки.