Ну дуже смачні мариновані опеньки без цукру: бабусин спосіб
За класичним рецептом, маринують гриби без використання цукру. Це вже потім з’явилися різні варіанти приготування. Заготівля може зберігатися довгий час і виходить смачною.
Інгредієнти:
- Опеньки;
- 1 л води;
- 4 ст. л харчової солі;
- 3 ст. л 9% оцту;
- 10 горошин перцю;
- 2 парасольки кропу.
Приготування:
- Відбираємо гриби і добре промиваємо під проточною водою. Не зайвим буде замочити їх у підсоленій воді;
- Опеньки відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Готуємо на повільному вогні;
- Після закипання варимо пару хвилин і відкидаємо на друшляк. Ще раз промиваємо холодною водою, а потім ще раз доводимо до кипіння і промиваємо;
- На наступному етапі опеньки знову відправляємо в каструлю і додаємо всі необхідні спеції, цукор і сіль. Додаємо воду і після закипання додаємо оцет. Готуємо пару хвилин і знімаємо з плити;
- Розподіляємо по банкам і накриваємо металевими кришками;
- Банки ставимо в каструлю, і наповнюємо її водою. Стерилізуємо близько 40 хвилин;
- Закатуємо кришки спеціальною машинкою, і залишаємо заготівлю остигати в перевернутому стані.
Потім прибираємо закуску в льох, комору або холодильник. Але довго зберігати гриби не рекомендується.