Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Ну дуже смачні мариновані опеньки без цукру: бабусин спосіб

За класичним рецептом, маринують гриби без використання цукру. Це вже потім з’явилися різні варіанти приготування. Заготівля може зберігатися довгий час і виходить смачною.

Інгредієнти:

  • Опеньки;
  • 1 л води;
  • 4 ст. л харчової солі;
  • 3 ст. л 9% оцту;
  • 10 горошин перцю;
  • 2 парасольки кропу.

Приготування:

  1. Відбираємо гриби і добре промиваємо під проточною водою. Не зайвим буде замочити їх у підсоленій воді;
  2. Опеньки відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Готуємо на повільному вогні;
  3. Після закипання варимо пару хвилин і відкидаємо на друшляк. Ще раз промиваємо холодною водою, а потім ще раз доводимо до кипіння і промиваємо;
  4. На наступному етапі опеньки знову відправляємо в каструлю і додаємо всі необхідні спеції, цукор і сіль. Додаємо воду і після закипання додаємо оцет. Готуємо пару хвилин і знімаємо з плити;
  5. Розподіляємо по банкам і накриваємо металевими кришками;
  6. Банки ставимо в каструлю, і наповнюємо її водою. Стерилізуємо близько 40 хвилин;
  7. Закатуємо кришки спеціальною машинкою, і залишаємо заготівлю остигати в перевернутому стані.
Цікаве:  Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Потім прибираємо закуску в льох, комору або холодильник. Але довго зберігати гриби не рекомендується.