Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Як приготувати мариновані опеньки на зиму в банках з кришками що закручуються

Якщо під час приготування використовувати оцет, то мариновані грибочки можна закривати металевими емальованими кришками. При бажанні можете поекспериментувати зі спеціями, які можуть значно вплинути на смак.

Інгредієнти:

  • Опеньки;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1 ст. л солі;
  • Гвоздика;
  • Горошини перцю;
  • 4 ст. л 9% оцту.

Приготування

Осінні гриби очищають від сміття і вибираємо самі дрібні. Потім кілька раз промиваємо їх холодною водою. Перекладаємо у велику каструлю, заповнюємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо 10 хвилин і зливаємо рідину.

Каструлю наповнюємо чистою водою і ще раз відварюємо опеньки протягом 20 хвилин. Піну обов’язково знімаємо. Потім перекладаємо гриби шумівкою в глибоку миску, а 1 л відвару проціджуємо в чисту ємність.

Цікаве:  Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

У відвар додаємо цукор, сіль і спеції. Після закипання готуємо близько 10 хвилин.

Гарячим маринадом заливаємо гриби і готуємо їх десять хвилин після закипання. За пару хвилин до готовності додаємо столовий оцет. Якщо буде утворюватися піна, то її знімаємо.

Приготовлені гриби розподіляємо по стерильним скляним банкам. Закручуємо кришками, які потрібно попередньо прокип’ятити. Щоб перевірити герметичність, банки перевертаємо догори дном. Залишаємо остигати до повного охолодження при кімнатній температурі.

Вам залишається тільки визначитися з вибором приготування зимової заготівлі або скористатися кількома варіантами. Мариновані опеньки завжди будуть доречними на столі в зимовий час. Також вони є відмінною закускою для міцних алкогольних напоїв.