Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Відео-рецепт маринованих опеньків

Пропоную вам подивитися ще один спосіб приготування грибів на зиму за бабусиним рецептом. Виходить неймовірно смачна закуска, яка може зберігатися тривалий час у холодильнику. Дивіться невеликий ролик:

Якщо ви ще не збирали опеньки в цьому році, то покваптеся. Зараз в лісі можна знайти велику кількість грибів. Досить натрапити на одну грибницю, і ваші відра будуть повними. Тільки будьте уважніше, так як отруйні аналоги дуже схожі на їстівні гриби.

Мариновані опеньки — простий покроковий рецепт приготування гарячим способом

З осінніх грибів можна зробити неймовірно смачну закуску, яку можна поставити на стіл в зимовий період. Заготівлю легко зробити в домашніх умовах з мінімальної кількості продуктів.

Інгредієнти:

  • 3 кг опеньків;
  • Рослинне масло.

Для маринаду:

  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ст. л харчової солі;
  • 3 шт гвоздики;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л 70% оцту.

Приготування

Гриби промиваємо, так як на них накопичується пил і бруд. При необхідності сортуємо, так як для закуски найкраще підходять невеликі опеньки.

Цікаве:  Рецепт лечо на зиму з перцю і помідорів: класичний варіант з покроковими етапами приготування

Відправляємо їх у каструлю і повністю заливаємо водою, додаємо 2-3 ст. л солі і перемішуємо. Ставимо на плиту і після закипання варимо протягом 3 хвилин. Під час приготування на поверхні буде утворюватися піна, яку треба знімати.

Наступним кроком зливаємо рідину, гриби промиваємо. Потім заливаємо водою і знову відварюємо протягом 20-30 хвилин.

Тим часом займемося приготуванням маринаду. Для цього іншу каструлю наповнюємо водою і відправляємо в неї необхідні інгредієнти. Через 10 хвилин після закипання додаємо оцет і перемішуємо.

У киплячий розсіл відправляємо відварені гриби. Після повторного закипання варимо близько п’яти хвилин і знімаємо з плити. Щоб мариновані опеньки довше зберігалися, їх треба розкласти по стерильним банкам, залити розсолом і додати трохи рослинного масла. Після чого герметично закриваємо кришками.

Якщо захочете відразу спробувати закуску, то краще почекайте пару днів, щоб грибочки добре промариновались. Але краще залиште їх на зиму, адже вона стане в нагоді вам в святкові дні.