Мариновані опеньки: найсмачніший рецепт на зиму без стерилізації з есенцією
В домашніх умовах дуже просто замаринувати гриби. Для цього не потрібно спеціальних навичок. Просто дотримуйтеся етапів приготування, і у вас обов’язково все вийде.
Інгредієнти:
- 3 кг опеньків;
- 6 зубчиків часнику;
- Лавровий лист;
- Горошки перцю;
- 3 ч. л 70% оцтової есенції;
- 3 ст. л цукру;
- 2 ст. л солі.
Приготування
В першу чергу гриби потрібно ретельно промити під струменем холодної води і відправляємо їх в глибоку ємність. Потім ніжки і капелюшки нарізаємо на шматочки довільної форми.
У велику каструлю наливаємо 2 л води і на кінчику ножа додаємо лимонну кислоту, щоб опеньки зберегли свій колір. Закладаємо гриби, якщо вони всі не помістяться, то можна кількома партіями, так як після прогрівання вони зменшуються в розмірі.
Щоб вони не пригоріли до дна, періодично помішуйте. Після закипання знімаємо піну і готуємо протягом 5 хвилин, після чого знімаємо з плити і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.
В іншу каструлю виливаємо 1,5 літра води і ставимо на плиту. Як тільки рідина закипить, то відправляємо в неї сіль, цукор, кілька лаврових листочків, 10 горошин перцю, а також нарізаний часник.
Все добре перемішуємо. Після повторного закипання закладаємо додаємо гриби і оцтову есенцію. Після закипання, накриваємо каструлю кришкою і варимо протягом 20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності витягаємо лавровий лист. Вимикаємо вогонь і розподіляємо мариновані гриби по стерильним банкам. Не забуваємо заливати розсіл. Закрити капроновими кришками і залишаємо до повного охолодження.
Закуску рекомендується зберігати в холодильнику. Із зазначеної кількості інгредієнтів, у нас виходить 3 літри готового продукту.