Найчастіше, млинці готують на молочних продуктах. Але деякі люди не переносять таку основу або просто хочуть зменшити калорійність страви. Я хочу вас порадувати, адже смачну закуску можна приготувати на воді.
Завдяки простим покрокових рецептам ви спечете пишні або тонкі в дірочку млинці, за вашим бажанням. При цьому вони виходять смачними і еластичними, тому підходять для різних начинок.
Ще однією перевагою закуски на воді, є те, що вони готуються дуже просто. А знадобиться всього кілька хвилин. Таким чином, буквально за півгодини, ви зможете зробити млинці для того, щоб нагодувати всю сім’ю і гостей.
У цій статті розглянемо варіанти приготування млинців, щоб вони вийшли смачними. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.
Смачні млинці на воді без яєць з манкою
Завдяки манної крупі, млинці мають неймовірну структуру і смак. Це пісний варіант страви, тому містить невелику кількість калорій, і не зашкодить вашій фігурі.
Інгредієнти:
- 350 мл теплої води;
- 100 г манки;
- 80 г борошна;
- 1 ч. л сухих дріжджів;
- 1 ч. л розпушувача;
- Щіпка солі;
- 20 г цукру.
Приготування:
- У глибоку миску відправляємо дріжджі з цукром і заливаємо теплою водою. Добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин;
- В окремій мисці змішати просіяне борошно, манку, розпушувач і харчову сіль;
- Сухі інгредієнти заливаємо водою з дріжджами. Ретельно перемішуємо кухонним віночком, щоб повністю позбутися грудок;
- Однорідну суміш ставимо в тепле місце на півгодини. За цей час маса злегка підніметься і стане трохи гущі;
- Добре розігріваємо сковороду. Олією її змащувати не потрібно. Розмішуємо тісто і виливаємо тонким шаром. Смажимо млинці на повільному вогні. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець;
- Якщо вони прилипають до сковороди, то змастіть її невеликою кількістю соняшникової олії.
Смачна і пісна закуска готова. Можете подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту!
Тонкі млинці на воді з яйцями: покроковий рецепт з окропом без розпушувача
Пропоную вам простий спосіб приготування дуже тонких млинчиків з заварного тіста. Якщо все зробити правильно, то результат вам сподобається, тому беріть на замітку цей метод.
Інгредієнти:
- 180 г пшеничного борошна;
- 250 мл окропу;
- 250 мл холодної води;
- 2 яйця;
- Щіпка солі;
- 1 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л соди;
- 2 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Просіваємо борошно і змішуємо її з цукром, содою;
- В іншу миску розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо сіль і збиваємо міксером на невеликій швидкості;
- В яєчну суміш тонкою цівкою вливаємо окріп, при цьому продовжуємо перемішувати міксером;
- Після цього поступово вливаємо воду кімнатної температури;
- Наступним кроком порційно висипаємо сухі інгредієнти і заважаємо на середній швидкості міксера, поки не залишиться грудок. Тісто залишаємо на 15-20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу вливаємо олію і розмішуємо;
- Сковороду добре прогріваємо, змащуємо невеликою кількістю масла;
- Тісто розмішуємо, набираємо ополоником і швидко розподіляємо по поверхні, щоб млинець вийшов тонким;
- Коли його поверхня підсохне, то акуратно перевертаємо млинчик і обсмажуємо з іншого боку близько 20 секунд на сильному вогні.
Аналогічним способом використовуємо все тісто.
Класичний рецепт млинців на воді
Пропоную вам скористатися найпростішим способом приготування смачних млинців. Це один з традиційних методів, яким користуються багато господині.
Інгредієнти:
- 500 мл води;
- 200 г борошна;
- 3 яйця;
- 2 ч. л цукрового піску;
- ½ Ч. л харчової солі;
- ½ Ч. л розпушувача;
- 2 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У ємність розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо цукор, сіль і розмішуємо кухонним віночком або вилкою;
- Вливаємо звичайну воду і перемішуємо;
- Наступним кроком всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто до тих пір, поки не залишиться грудочок;
- В останню чергу вливаємо олію без запаху. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин;
- Розігріваємо сковороду змащуємо маслом або салом. По поверхні рівномірно розподіляємо, приготовлену масу. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Із зазначеної кількості продуктів виходить близько 16 млинчиків. Вони відмінно підходять для несолодкої начинки.
Покроковий рецепт тонких і ажурних млинців на воді з яйцями
Цікавий і простий варіант приготування млинчиків з дірочками. Всього за півгодини ви можете спекти закуску для всієї родини, ще й гостям дістанеться. Тому запишіть його або запам’ятайте рецепт.
Інгредієнти:
- 4 склянки води;
- 220 г пшеничного борошна;
- 3 яйця;
- 6 ст. л рослинного масла;
- 1 ст. л цукру;
- ½ Ч. л солі;
- 20 г дріжджів;
- Вершкове масло.
Приготування:
- Для початку зробимо опару. Для цього в миску розминаємо сирі дріжджі, додаємо половину цукру і півсклянки кип’яченої охолодженої води. Добре розмішуємо. Додаємо 1 ст. л просіяного борошна ще раз перемішуємо. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 20-30 хвилин;
- У глибоку миску відправляємо сирі яйця, цукор, що залишився і кухонним віночком збиваємо близько 2 хвилин;
- Вливаємо решту води, додаємо сіль і розмішуємо;
- Порційно всипаємо борошно і замішуємо тісто;
- Залишається тільки додати рослинне масло і все змішати. Чим рідше буде тісто, тим тонше вийдуть млинці. Прибираємо суміш у тепле місце на 30 хвилин;
- Тепер розігріваємо сковороду змащуємо вершковим маслом і наливаємо тісто. Обсмажуємо з двох сторін.
Повітряні і ажурні млинці без молока готові. Можете подавати до столу або начинити продуктами.
Млинці з житнього борошна на воді без яєць
Якщо ви стежите за своїм харчуванням і хочете приготувати корисне блюдо, то скористайтеся наступним рецептом закуски з житнього борошна. Виходить не тільки корисно, але й смачно.
Інгредієнти:
- 350 мл води;
- 3 ст. л пшеничного борошна;
- 7 ст. л житнього борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. л розпушувача;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л солі;
- 2 ст. л рослинного масла.
Приготування:
- У житньому борошні менше клейковини, і щоб тісто вийшло більш еластичним, ми будемо додавати борошно пшеничне;
- Для початку в миску вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, яйце і ретельно розмішуємо;
- Всипаємо житнє і пшеничне борошно частинами, а також розпушувач. Замішуємо тісто, щоб не було грудочок. Залишаємо на 20 хвилин;
- За цей час борошно набубнявіє, і якщо тісто стане дуже густим, можна додати ще трохи води;
- Залишається влити рослинне масло і розмішати;
- Випікаємо млинці звичайним способом.
Корисне блюдо готове. Подавайте його в якості окремої закуски або з начинкою. Приємного апетиту!
Як приготувати млинці на газованій воді без яєць і молока
Скористайтеся цим рецептом, якщо хочете зробити ніжні млинці для всієї родини. Вони просто тануть у роті, тому нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти:
- 2 склянки газованої води;
- 1 склянка борошна;
- 1 ст. л цукрового піску;
- Щіпка солі;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- ¼ Ч. л соди.
Приготування:
- Висипаємо В миску просіяне борошно, додаємо сіль, соду і цукор;
- Поступово вливаємо одну склянку газованої води, перемішуючи інгредієнти до однорідної маси;
- Потім вливаємо другий стакан води і продовжуємо розмішувати кухонним віночком;
- Додаємо олію і перемішуємо до зникнення масляних кіл на поверхні;
- Нагріваємо Сковороду і змащуємо олією, щоб млинці були більш ніжними;
- Виливаємо тісто і розподіляємо по сковороді рівним шаром;
- Коли краю стануть золотистими, то перевертаємо млинець і обсмажуємо з іншого боку.
Тонкі і ажурні млинці дійсно виходять дуже смачними. Їх можна подавати з солодким і солоною начинкою.
Пісні млинці на дріжджах: рецепт тонких млинчиків на воді з дірочками
Якщо ви постите або хочете зменшити калорійність свого раціону, то можете скористатися наступним способом приготування. Знадобиться мінімум продуктів і часу.
Інгредієнти:
- 600 мл теплої води;
- 300 г борошна;
- 20 г сирих дріжджів;
- Щіпка солі;
- 3 ст. л цукру;
- 4 ст. л рослинного масла.
Приготування:
- Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем, і млинці вийшли з дірочками;
- Для приготування опари змішати дріжджі, 200 мл води, 100 г борошна, 1 ст. л цукру. Розмішуємо до однорідності. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин;
- Опара повинна збільшитися щонайменше у два рази. Тонкою цівкою вливаємо частину теплої води, перемішуючи суміш;
- Додаємо цукор з сіллю і розмішуємо;
- Порційно всипаємо борошно і замішуємо до зникнення грудочок;
- Вливаємо олію і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин;
- Для тонких млинців тісто має бути досить рідким;
- Сковороду обов’язково добре прогріваємо, змащуємо маслом і смажимо млинці на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Готові млинці складаємо на тарілку і відразу накриваємо мискою. Завдяки цьому, вони стануть більш м’якими, і не будуть засихати довгий час.
Рецепт млинців на молоці та воді
Завдяки наступним способом приготування, у вас вийдуть оксамитові та ніжні млинці, які сподобаються всій родині та гостям. З давніх часів, страву готували саме з молоком і водою.
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- 1 склянку окропу;
- 1,5 склянки борошна;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- 3 яйця;
- ½ Ч. л солі;
- 3 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- У глибокій мисці збиваємо яйця кухонним віночком;
- Додаємо сіль, цукор, 1 склянку молока і добре розмішуємо;
- Частинами всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто;
- Виливаємо другий стакан молока, рослинна олія і продовжуємо перемішувати;
- В процесі вливаємо окріп тонкою цівкою;
- Розігріту сковороду змащуємо маслом і обсмажуємо млинці звичним способом.
Такі млинці не рвуться, тому ідеально підходять для різних начинок. Приємного апетиту!
Тонкі млинці на мінеральній воді
Якщо ви вирішили приготувати страву на масляну, але під рукою не виявилося молочних продуктів, то можна використовувати мінеральну воду. Млинці виходять неймовірно смачними.
Інгредієнти:
- 1 л мінеральної води;
- 2,5 склянки борошна;
- ¼ Ч. л солі;
- 2 ст. л цукру;
- 2 яйця;
- 2 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Для прискорення процесу скористаємося кухонним комбайном, але це не обов’язково;
- Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор, сіль, висипаємо частина просіяного борошна і вливаємо близько 500 мл мінеральної води. Включаємо комбайн і розмішуємо до однорідності;
- На наступному етапі вливаємо олію і залишки води, ще раз перемішуємо;
- Якщо суміш виходить занадто рідкою, то додаємо решту борошна і вмикаємо комбайн;
- Готове тісто перелити в миску. Набираємо ополоником і рівномірно розподіляємо по розігрітій сковороді з олією. Обсмажуємо з двох сторін.
Можете приготувати солодку або солону начинку. Приємного апетиту!
Як зробити пишні і товсті млинці на воді з дріжджами
Для різноманітності можете приготувати «Царські млинці», які відрізняються товщиною. Ця пишна закуска просто тане в роті, тому сподобається всім гостям і близьким людям.
Інгредієнти;
- 200 мл теплої води;
- 500 г борошна;
- 8 г сухих або 25 г живих дріжджів;
- 2 ст. л вершкового масла;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 500 мл молока;
- 1 яйце;
- Щіпка солі.
Приготування:
- Щоб зробити опару в теплій воді розводимо живі дріжджі, додаємо половину просіяного борошна і розмішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці;
- Яйце поділяємо на жовток і білок. Жовтки збиваємо з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в опару і перемішуємо;
- Додаємо решту борошна і замішуємо тісто;
- Молоко нагріваємо до 80 градусів і вливаємо в суміш. Ретельно розмішуємо, щоб позбутися від грудочок. Залишаємо ще на 20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу в тісто додаємо збитий білок і акуратно перемішуємо. Через 10 хвилин приступаємо до приготування;
- Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом і виливаємо ополоник тесту. Коли поверхню млинця підсохне, то перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку на малому вогні.
Перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом за бажанням. Приємного апетиту!
В масляний тиждень ви можете урізноманітнити меню, завдяки цим простим рецептами.