Глінтвейн в домашніх умовах: рецепт з червоного напівсолодкого вина і апельсина
Способи приготування зігріваючого напою практично однакові. В основному, вони відрізняються складом. Тому розглянемо ще один варіант для зимового вечора.
Інгредієнти:
- 750 мл напівсолодкого червоного виду;
- ½ Ч. л ваніліну;
- 1 ч. л натурального меду;
- ½ Ч. л мускатного горіха;
- 3 гвоздики;
- 2 см кореня імбиру;
- ½ Ч. л цедри лимона;
- 1 паличка кориці;
- 4 часточки апельсина.
Приготування:
- Очищаємо шматочок кореня імбиру і ріжемо на тонкі смужки;
- Нарізаємо кілька кружечків апельсина прямо з шкіркою;
- Лимон ретельно промиваємо під проточною водою і натираємо цедру, не зачіпаючи білу частину, так як вона гірка;
- У каструлю з товстим дном виливаємо вино, включаємо плиту на середній вогонь і прогріваємо близько 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб напій не закипів;
- Тепер додаємо всі залишилися інгредієнти і перемішуємо;
- Готуємо на мінімальному вогні пару хвилин;
- Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 5 хвилин;
- У чашку додаємо трохи меду і наливаємо глінтвейн.
Напій слід відразу вживати після приготування. Якщо хочете взяти його з собою на природу, то перелийте в термос.