Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Глінтвейн в домашніх умовах: рецепт з червоного напівсолодкого вина і апельсина

Способи приготування зігріваючого напою практично однакові. В основному, вони відрізняються складом. Тому розглянемо ще один варіант для зимового вечора.

Інгредієнти:

  • 750 мл напівсолодкого червоного виду;
  • ½ Ч. л ваніліну;
  • 1 ч. л натурального меду;
  • ½ Ч. л мускатного горіха;
  • 3 гвоздики;
  • 2 см кореня імбиру;
  • ½ Ч. л цедри лимона;
  • 1 паличка кориці;
  • 4 часточки апельсина.

Приготування:

  1. Очищаємо шматочок кореня імбиру і ріжемо на тонкі смужки;
  2. Нарізаємо кілька кружечків апельсина прямо з шкіркою;
  3. Лимон ретельно промиваємо під проточною водою і натираємо цедру, не зачіпаючи білу частину, так як вона гірка;
  4. У каструлю з товстим дном виливаємо вино, включаємо плиту на середній вогонь і прогріваємо близько 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб напій не закипів;
  5. Тепер додаємо всі залишилися інгредієнти і перемішуємо;
  6. Готуємо на мінімальному вогні пару хвилин;
  7. Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 5 хвилин;
  8. У чашку додаємо трохи меду і наливаємо глінтвейн.
Цікаве:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Напій слід відразу вживати після приготування. Якщо хочете взяти його з собою на природу, то перелийте в термос.