Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Як приготувати простий безалкогольний глінтвейн на чаї

Якщо ви з якихось причин не вживаєте алкоголь, але хочете зігрітися взимку та зміцнити своє здоров’я, то скористайтеся наступним рецептом напою на чаї.

Інгредієнти:

  • 500 мл чорного чаю;
  • 150 мл вишневого сиропу;
  • 1 паличка кориці;
  • 5 шт гвоздики;
  • 50 г цукрового піску;
  • 1 см кореня імбиру;
  • Апельсин;
  • Яблуко.

Приготування:

  1. Заварюємо чорний або зелений чай. Потім проціджуємо його і переливаємо в каструлю;
  2. Додаємо нарізані фрукти, вишневий сироп, тонкі шматочки імбиру і інші прянощі;
  3. Доводимо до температури 70 градусів, напій не повинен закипати.

Подаємо з печивом або пампушками. Відчуйте смак літа і зігрійтеся у морозні дні.

Покроковий рецепт глінтвейну без алкоголю на гранатовому соку

Такий напій можна пити навіть дітям, адже в ньому не міститься алкоголь. Він зміцнює імунітет, зігріває, поліпшує загальний стан здоров’я. Тому беріть на замітку цей чудовий спосіб.

Інгредієнти:

  • 1 л гранатового соку без цукру;
  • 10 г чорного чаю;
  • 2 мандарина;
  • 1 яблуко;
  • 100 г цукру;
  • 3 гвоздики;
  • 1 ч. л меленого імбиру;
  • 1 ч. л мускатного горіха;
  • 1 ст. л кориці.
Цікаве:  Бутерброди на святковий стіл — прості, смачні і недорогі рецепти

Приготування:

  1. Спочатку будемо варити спеції. Для цього в каструлю вливаємо склянку води, висипаємо цукор, додаємо мускатний горіх, гвоздику, корицю і мелений імбир. Все перемішуємо і доводимо до кипіння;
  2. Тим часом підготуємо фрукти. Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми. Мандарини очистити, поділяємо на шматочки і подрібнюємо;
  3. Коли рідина зі спеціями закипить, додаємо чай. Після повторного закипання знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин;
  4. Ставимо На плиту іншу каструлю і виливаємо в неї гранатовий сік;
  5. Додаємо фрукти і нагріваємо, але не доводимо до кипіння;
  6. Через пару хвилин додаємо сироп з прянощами, який потрібно обов’язково процідити;
  7. Напій доводимо до температури 70 градусів і знімаємо з плити.

Розливаємо по склянках прямо з фруктами. Такий варіант особливо сподобається дітям.