Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Як зробити глінтвейн в домашніх умовах з червоного сухого вина

Теплий напій подобається і чоловікам і жінкам. Тому обов’язково спробуйте його приготувати в найближчі свята. А якщо полюбите таке вино, то готуйте його в холодні зимові вечори.

Інгредієнти:

  • 1,5 л сухого червоного вина;
  • 300 мл води;
  • 1 яблуко;
  • 1 апельсин;
  • 2 мандарина;
  • 4 шт гвоздики;
  • 2 палички кориці;
  • Мед або цукор.

Приготування:

  1. Для початку обов’язково промиваємо всі фрукти;
  2. Апельсини ріжемо на тонкі кружечки, мандарини очищаємо і поділяємо на часточки. У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки;
  3. У каструлю вливаємо воду і відправляємо в неї всі прянощі, а також апельсини з яблуками;
  4. Рідина доводимо до кипіння. Тобто готуємо узвар;
  5. Коли вода покипить 1 хвилину, то вливаємо вино і зменшуємо вогонь;
  6. Додаємо мандарини і доводимо напій до температури 70-80 градусів. Якщо він закипить, то весь алкоголь випарується.
Цікаве:  Бутерброди зі шпротами на святковий стіл: прості і смачні рецепти приготування

В келихи додаємо по 1 ч. л натурального меду, виливаємо глінтвейн і перемішуємо. Можна подавати до столу.