Як зробити глінтвейн в домашніх умовах з червоного сухого вина
Теплий напій подобається і чоловікам і жінкам. Тому обов’язково спробуйте його приготувати в найближчі свята. А якщо полюбите таке вино, то готуйте його в холодні зимові вечори.
Інгредієнти:
- 1,5 л сухого червоного вина;
- 300 мл води;
- 1 яблуко;
- 1 апельсин;
- 2 мандарина;
- 4 шт гвоздики;
- 2 палички кориці;
- Мед або цукор.
Приготування:
- Для початку обов’язково промиваємо всі фрукти;
- Апельсини ріжемо на тонкі кружечки, мандарини очищаємо і поділяємо на часточки. У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки;
- У каструлю вливаємо воду і відправляємо в неї всі прянощі, а також апельсини з яблуками;
- Рідина доводимо до кипіння. Тобто готуємо узвар;
- Коли вода покипить 1 хвилину, то вливаємо вино і зменшуємо вогонь;
- Додаємо мандарини і доводимо напій до температури 70-80 градусів. Якщо він закипить, то весь алкоголь випарується.
В келихи додаємо по 1 ч. л натурального меду, виливаємо глінтвейн і перемішуємо. Можна подавати до столу.