Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Класичний рецепт приготування глінтвейну в домашніх умовах

А тепер розглянемо класичний варіант приготування корисного і зігріваючого напою. Головне – підготувати всі необхідні спеції, а сам процес займає кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 200 мл червоного сухого вина;
  • Невеликий шматочок мускатного горіха;
  • 1 бадьян;
  • 2 гвоздики;
  • 2 кардамону;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 1 паличка кориці;
  • Шматочок яблука;
  • Цедра апельсина і лимона;
  • 1 ч. л натурального меду;
  • 50 мл води.

Приготування:

  1. Спеції краще заварювати окремо. Для цього в ємність вливаємо трохи води, і відправляємо в неї всі прянощі. Після закипання готуємо одну хвилину, а потім залишаємо настоятися 5 хвилин;
  2. Тим часом зчищаємо, цедру цитрусових фруктів, а яблука нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо в каструлю;
  3. Заливаємо вином і ставимо на плиту. Прогріваємо до температури 70-80 градусів. Стежте, щоб рідина не закипіла;
  4. Знімаємо вино з плити, проціджуємо через сито спеції. Накриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин.
Цікаве:  Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

У склянку додаємо мед і наливають напій. Можете прикрасити його часточками апельсина або лимона.

Я старався зробити добірку з найпопулярніших і смачних рецептів. Спробуйте кілька варіантів приготування та виберіть для себе найбільш підходящий спосіб, який найбільше сподобається.