Класичний рецепт приготування глінтвейну в домашніх умовах
А тепер розглянемо класичний варіант приготування корисного і зігріваючого напою. Головне – підготувати всі необхідні спеції, а сам процес займає кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 200 мл червоного сухого вина;
- Невеликий шматочок мускатного горіха;
- 1 бадьян;
- 2 гвоздики;
- 2 кардамону;
- 3 горошини запашного перцю;
- 1 паличка кориці;
- Шматочок яблука;
- Цедра апельсина і лимона;
- 1 ч. л натурального меду;
- 50 мл води.
Приготування:
- Спеції краще заварювати окремо. Для цього в ємність вливаємо трохи води, і відправляємо в неї всі прянощі. Після закипання готуємо одну хвилину, а потім залишаємо настоятися 5 хвилин;
- Тим часом зчищаємо, цедру цитрусових фруктів, а яблука нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо в каструлю;
- Заливаємо вином і ставимо на плиту. Прогріваємо до температури 70-80 градусів. Стежте, щоб рідина не закипіла;
- Знімаємо вино з плити, проціджуємо через сито спеції. Накриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин.
У склянку додаємо мед і наливають напій. Можете прикрасити його часточками апельсина або лимона.
Я старався зробити добірку з найпопулярніших і смачних рецептів. Спробуйте кілька варіантів приготування та виберіть для себе найбільш підходящий спосіб, який найбільше сподобається.