Закусочний торт з вафельних коржів з куркою і грибами
Якщо вам потрібно організувати святковий стіл, то обов’язково приготуйте яскраве і барвисте блюдо, яке оцінять всі гості після першої ложки. Тільки подивіться, яка краса виходить.
Інгредієнти:
- 300 г грибів;
- 300 г філе курки;
- 7 коржів;
- 50 г майонезу.
Для оформлення:
- 150 г майонезу;
- Петрушка;
- 30 г твердого сиру;
- 1 гранат.
Приготування:
- Гриби попередньо обсмажуємо в сковороді, до повного випаровування вологи. Потім перемішуємо їх з невеликою кількістю майонезу і подрібнюємо в чаші блендера, щоб у нас вийшов паштет;
- Курку заздалегідь потрібно обсмажити з додаванням перцю, солі і ріпчастої цибулі. Коли філе охолоне, змішуємо його з майонезом і також подрібнюємо блендером до пюреподібної маси;
- Дно форми злегка змащуємо майонезом. Викладаємо вафельний корж і наносимо 1/3 курячого паштету;
- Накриваємо наступним коржем і злегка притискаємо його. Рівномірно розподіляємо 1/3 грибного паштету;
- Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Накриваємо останнім коржем, а потім промазуємо блюдо майонезом зверху і з боків. Прибираємо в холодильник буквально на півгодини;
- Тепер приступаємо до оформлення закуски. Для цього в центр встановлюємо кільце невеликого діаметру і викладаємо зерна граната. Після чого, робимо обідок з майонезу. Також викладаємо на поверхню листочки петрушки, а по самому краю торта наносимо крапельки майонезу, на які фіксуємо залишки зерен граната.
Таке красиве блюдо буде в центрі уваги на святковому столі. Гості будуть питати у вас рецепт, тому заздалегідь запишіть його.