Закусочний торт з оселедцем і грибами
Якщо вам набридла оселедець під шубою, і ви готуєте її на кожне свято, то скористайтеся наступним рецептом. Здивуйте своїх гостей закускою з коржами.
Інгредієнти:
- 1 пачка вафельних коржів;
- 300 г печериць;
- 1 філе оселедця;
- 3 головки цибулі;
- 3 моркви;
- 50 г твердого сиру;
- 1 пучок зелені;
- 200 мл майонезу.
Приготування:
- Гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо на шматки невеликого розміру. Також подрібнюємо дві цибулини. Обсмажуємо на сковороді до готовності, поки не випарується вся рідина. За пару хвилин солимо, перчимо й перемішуємо. Потім відправляємо в окрему тарілку і залишаємо остигати;
- На наступному етапі нарізаємо одну головку цибулі і філе оселедця. Відправляємо інгредієнти в блендер і подрібнюємо до однорідності;
- Також потрібно подрібнити в блендері остиглі гриби;
- Зелень ретельно промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо;
- Перший вафельний корж змащуємо ½ рибної маси. Змащуємо майонезом і посипаємо невеликою кількістю зелені;
- Накриваємо наступним коржем і викладаємо половину рибної маси, зверху наносимо майонезну сітку;
- Третій вафельний корж промазуємо майонезом, зверху натираємо варену моркву і рівномірно розподіляємо по поверхні. Зверху наносимо невеликий шар домашнього майонезу;
- Потім повторюємо шар оселедця і грибів. Накриваємо все коржем, промазуємо майонезом. По боках страву прикрашаємо зеленню, а зверху посипаємо натертим сиром.
Перед подаванням страву ставимо в холодильник мінімум на три години. Закуска виходить неймовірно смачною і соковитою, обов’язково спробуйте приготувати.