Закусочний торт з вафельних коржів — рецепти приготування в домашніх умовах

Закусочний торт з оселедцем і грибами

Якщо вам набридла оселедець під шубою, і ви готуєте її на кожне свято, то скористайтеся наступним рецептом. Здивуйте своїх гостей закускою з коржами.

Інгредієнти:

  • 1 пачка вафельних коржів;
  • 300 г печериць;
  • 1 філе оселедця;
  • 3 головки цибулі;
  • 3 моркви;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 пучок зелені;
  • 200 мл майонезу.

Приготування:

  1. Гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо на шматки невеликого розміру. Також подрібнюємо дві цибулини. Обсмажуємо на сковороді до готовності, поки не випарується вся рідина. За пару хвилин солимо, перчимо й перемішуємо. Потім відправляємо в окрему тарілку і залишаємо остигати;
  2. На наступному етапі нарізаємо одну головку цибулі і філе оселедця. Відправляємо інгредієнти в блендер і подрібнюємо до однорідності;
  3. Також потрібно подрібнити в блендері остиглі гриби;
  4. Зелень ретельно промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо;
  5. Перший вафельний корж змащуємо ½ рибної маси. Змащуємо майонезом і посипаємо невеликою кількістю зелені;
  6. Накриваємо наступним коржем і викладаємо половину рибної маси, зверху наносимо майонезну сітку;
  7. Третій вафельний корж промазуємо майонезом, зверху натираємо варену моркву і рівномірно розподіляємо по поверхні. Зверху наносимо невеликий шар домашнього майонезу;
  8. Потім повторюємо шар оселедця і грибів. Накриваємо все коржем, промазуємо майонезом. По боках страву прикрашаємо зеленню, а зверху посипаємо натертим сиром.
Цікаве:  Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Перед подаванням страву ставимо в холодильник мінімум на три години. Закуска виходить неймовірно смачною і соковитою, обов’язково спробуйте приготувати.