Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Рецепт кальмарів, смажених із цибулею і рисом на сковороді

Пропоную вам приготувати повноцінне ситне блюдо. Це так просто і швидко, що навіть недосвідчена господиня зможе зробити смачну закуску на вечерю або до свята.

Інгредієнти:

  • 1 кг кальмарів;
  • 1 склянку рисової крупи;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 ст. л соку лимона;
  • ½ Ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л столового оцту.
  • 200 г сметани;
  • Коріандр;
  • Соняшникова олія;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

  1. Кальмари заливаємо окропом на кілька хвилин, потім промиваємо під проточною водою і очищаємо. Нарізаємо кільцями;
  2. Рисову крупу заливаємо водою і ставимо варитися до готовності, після чого відкидаємо на друшляк і перекладаємо в каструлю;
  3. Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  4. У сковороду додаємо моркву і готуємо 3-5 хвилин;
  5. Відправляємо спеції, цукор з сіллю, трохи лимонного соку і оцту. Все добре перемішуємо;
  6. Перекладаємо в сковороду кальмари зі сметаною, розмішуємо і готуємо пару хвилин;
  7. Обсмажені продукти відправляємо в каструлю з рисом, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні близько 3 хвилин.
Цікаве:  Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: 8 покрокових рецептів

Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Незважаючи на те, що страва готується дуже просто, воно виходить неймовірно смачним. Якщо ви ніколи не робили таку закуску, то обов’язково спробуйте це зробити найближчим часом.