Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Як посмажити кальмари з цибулею і томатом на сковороді

Ніжне й ароматне блюдо легко приготувати в домашніх умовах. Це не оригінальний рецепт, але багатьом господиням він не відомий. Закуску можна готувати в звичайні дні і до свята, наприклад до Нового року.

Інгредієнти:

  • 600 г кальмарів;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 5 ст. л томату;
  • 120 мл білого вина;
  • Харчова сіль за смаком;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

  1. Якщо у вас неочищені тушки, то з них треба зняти плівку і видалити хребет;
  2. У каструлі кип’ятимо воду, злегка її підсолюємо і викладаємо кальмари. Після повторного закипання варимо не більше 3 хвилин. Перекладаємо в миску і залишаємо остигати;
  3. У сковороду з рослинним маслом відправляємо подрібнену цибулю з тертою морквою. Обсмажуємо протягом 5 хвилин;
  4. Потім додаємо в сковороду томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин;
  5. Солимо за смаком, викладаємо кальмари, нарізані на тонкі смужки;
  6. Вливаємо біле вино або виноградний сік. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин;
  7. Після чого знімаємо кришку, щоб алкоголь випарувався, і через хвилину вимикаємо вогонь.
Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Закуска подається до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!