Як посмажити кальмари з цибулею і томатом на сковороді
Ніжне й ароматне блюдо легко приготувати в домашніх умовах. Це не оригінальний рецепт, але багатьом господиням він не відомий. Закуску можна готувати в звичайні дні і до свята, наприклад до Нового року.
Інгредієнти:
- 600 г кальмарів;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 5 ст. л томату;
- 120 мл білого вина;
- Харчова сіль за смаком;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Якщо у вас неочищені тушки, то з них треба зняти плівку і видалити хребет;
- У каструлі кип’ятимо воду, злегка її підсолюємо і викладаємо кальмари. Після повторного закипання варимо не більше 3 хвилин. Перекладаємо в миску і залишаємо остигати;
- У сковороду з рослинним маслом відправляємо подрібнену цибулю з тертою морквою. Обсмажуємо протягом 5 хвилин;
- Потім додаємо в сковороду томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин;
- Солимо за смаком, викладаємо кальмари, нарізані на тонкі смужки;
- Вливаємо біле вино або виноградний сік. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин;
- Після чого знімаємо кришку, щоб алкоголь випарувався, і через хвилину вимикаємо вогонь.
Закуска подається до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!