Покроковий рецепт смажених кальмарів з цибулею і часником
Всього за лічені хвилини можна приготувати смачну страву з морепродуктів. Закуска сподобається тим людям, яким люблять додавати гострі продукти.
Інгредієнти:
- 400 г кальмарів;
- Пучок зеленої цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- 1 болгарський перець;
- 2 ст. л соєвого соусу;
- Перчик чилі;
- Чорний мелений перець;
- Сіль;
- Сік лимона;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Очищені кальмари нарізаємо соломкою чи кружальцями;
- У болгарського перцю видаляємо насіння і плодоніжку. Ріжемо тонкою соломкою;
- Подрібнюємо зелений лук і зубчики часнику. При бажанні ви можете використовувати ріпчаста цибуля;
- Дрібно нарізаємо гострий перчик;
- Розігріваємо олію в сковороді;
- В першу чергу додаємо солодкий перець і злегка обсмажуємо його;
- Перекладаємо кальмари і смажимо протягом 1 хвилини;
- На наступному етапі відправляємо в сковороду цибулю, часник, чилі;
- Виливаємо соєвий соус, сік лимона і перчимо за смаком;
- Перемішуємо і готуємо протягом 3 хвилин.
Перекладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!