Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Покроковий рецепт смажених кальмарів з цибулею і часником

Всього за лічені хвилини можна приготувати смачну страву з морепродуктів. Закуска сподобається тим людям, яким люблять додавати гострі продукти.

Інгредієнти:

  • 400 г кальмарів;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • Перчик чилі;
  • Чорний мелений перець;
  • Сіль;
  • Сік лимона;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

  1. Очищені кальмари нарізаємо соломкою чи кружальцями;
  2. У болгарського перцю видаляємо насіння і плодоніжку. Ріжемо тонкою соломкою;
  3. Подрібнюємо зелений лук і зубчики часнику. При бажанні ви можете використовувати ріпчаста цибуля;
  4. Дрібно нарізаємо гострий перчик;
  5. Розігріваємо олію в сковороді;
  6. В першу чергу додаємо солодкий перець і злегка обсмажуємо його;
  7. Перекладаємо кальмари і смажимо протягом 1 хвилини;
  8. На наступному етапі відправляємо в сковороду цибулю, часник, чилі;
  9. Виливаємо соєвий соус, сік лимона і перчимо за смаком;
  10. Перемішуємо і готуємо протягом 3 хвилин.
Цікаве:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Перекладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!