Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Як смачно приготувати смажені кальмари з цибулею і морквою в соєвому соусі

Якщо ви любите морепродукти і корейську кухню, то пропоную вам рецепт приготування гострої закуски. Її краще всього подавати з відварним рисом. Беріть рецепт на замітку, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 3 тушки кальмарів;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 перець чілі;
  • Пучок зеленого цибулі.

Для соусу:

  • 1 ч. л кунжутного масла;
  • 5 ст. л соєвого соусу;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л меленого червоного перцю;
  • 1 ст. л цукрового піску.

Приготування:

  1. Кальмари при необхідності очищають від плівки, і нарізаємо соломкою;
  2. Цибулину ріжемо півкільцями;
  3. Морква промиваємо під струменем холодної води, зчищають верхній шар і нарізаємо на тонкі скибочки;
  4. Зелену цибулю ріжемо на шматочки довжиною 3-4 см;
  5. Гострий перчик нарізаємо кільцями. Якщо ви хочете зменшити гостроту страви, то видаліть насіння;
  6. Для приготування соусу в мисці перемішуємо подрібнений часник, цукор, перець і соєвий соус;
  7. У розігріту сковороду з рослинним маслом відправляємо ріпчасту цибулю з морквою і злегка обсмажуємо;
  8. Потім додаємо зелений лук з чилі, розмішуємо і готуємо пару хвилин;
  9. На наступному етапі викладаємо кальмари, заливаємо соєвим соусом і перемішуємо;
  10. Не накриваючи сковороду кришкою, готуємо страву протягом двох хвилин;
  11. В кінці додаємо кунжутне масло, і вимикаємо вогонь.
Цікаве:  Холодець з курки з желатином: як приготувати курячий холодець в домашніх умовах

Просте і смачне блюдо розподіляємо по порційних тарілках. Можете поекспериментувати з додаванням спецій.