Як смачно приготувати смажені кальмари з цибулею і морквою в соєвому соусі
Якщо ви любите морепродукти і корейську кухню, то пропоную вам рецепт приготування гострої закуски. Її краще всього подавати з відварним рисом. Беріть рецепт на замітку, вам сподобається.
Інгредієнти:
- 3 тушки кальмарів;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі;
- 1 перець чілі;
- Пучок зеленого цибулі.
Для соусу:
- 1 ч. л кунжутного масла;
- 5 ст. л соєвого соусу;
- 5 зубчиків часнику;
- 2 ст. л меленого червоного перцю;
- 1 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- Кальмари при необхідності очищають від плівки, і нарізаємо соломкою;
- Цибулину ріжемо півкільцями;
- Морква промиваємо під струменем холодної води, зчищають верхній шар і нарізаємо на тонкі скибочки;
- Зелену цибулю ріжемо на шматочки довжиною 3-4 см;
- Гострий перчик нарізаємо кільцями. Якщо ви хочете зменшити гостроту страви, то видаліть насіння;
- Для приготування соусу в мисці перемішуємо подрібнений часник, цукор, перець і соєвий соус;
- У розігріту сковороду з рослинним маслом відправляємо ріпчасту цибулю з морквою і злегка обсмажуємо;
- Потім додаємо зелений лук з чилі, розмішуємо і готуємо пару хвилин;
- На наступному етапі викладаємо кальмари, заливаємо соєвим соусом і перемішуємо;
- Не накриваючи сковороду кришкою, готуємо страву протягом двох хвилин;
- В кінці додаємо кунжутне масло, і вимикаємо вогонь.
Просте і смачне блюдо розподіляємо по порційних тарілках. Можете поекспериментувати з додаванням спецій.