Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадний фондан з морозивом і карамеллю

Французький десерт можна зробити ще смачніше, якщо використовувати додаткові продукти, які покращують смакові якості продукту. Приготування досить просте, тому візьміть на замітку цей варіант.

Інгредієнти:

  • 200 р гіркого шоколаду;
  • Какао за уподобанням;
  • 250 г вершкового масла;
  • Карамельний соус;
  • 200 г коричневого цукру;
  • 200 г борошна;
  • 4 жовтка;
  • 4 яйця;
  • 500 г морозива.

Приготування:

 

  • В першу чергу розтоплюємо 50 г вершкового масла в мікрохвильовці або на водяній бані. Змащуємо їм формочки, потім прибираємо в холодильник на кілька хвилин. Після чого покриваємо ще одним шаром вершкового масла;
  • Наступним кроком посипаємо формочки какао-порошком;
  • На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду з рештою масла. Знімаємо з плити і відкладаємо в сторону на декілька хвилин;
  • В окремій мисці збиваємо яйця з цукром і жовтками;
  • Потім додаємо пшеничне борошно і ретельно перемішуємо;
  • Поступово вливаємо шоколадну масу і розмішуємо;
  • Приготованою сумішшю наповнюємо підготовлені формочки. Залишаємо на кілька хвилин до повного охолодження. Якщо ви хочете приготувати фондан пізніше, то приберіть його в холодильник або морозилку;
  • Випікаємо десерт протягом 10 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
Цікаве:  Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

 

Перед подачею, тарілку, прикрашаємо карамельним соусом, викладаємо десерт, а зверху вершкове або ванільне морозиво. Виходить неймовірно смачно.