Шоколадний фондан з морозивом і карамеллю
Французький десерт можна зробити ще смачніше, якщо використовувати додаткові продукти, які покращують смакові якості продукту. Приготування досить просте, тому візьміть на замітку цей варіант.
Інгредієнти:
- 200 р гіркого шоколаду;
- Какао за уподобанням;
- 250 г вершкового масла;
- Карамельний соус;
- 200 г коричневого цукру;
- 200 г борошна;
- 4 жовтка;
- 4 яйця;
- 500 г морозива.
Приготування:
- В першу чергу розтоплюємо 50 г вершкового масла в мікрохвильовці або на водяній бані. Змащуємо їм формочки, потім прибираємо в холодильник на кілька хвилин. Після чого покриваємо ще одним шаром вершкового масла;
- Наступним кроком посипаємо формочки какао-порошком;
- На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду з рештою масла. Знімаємо з плити і відкладаємо в сторону на декілька хвилин;
- В окремій мисці збиваємо яйця з цукром і жовтками;
- Потім додаємо пшеничне борошно і ретельно перемішуємо;
- Поступово вливаємо шоколадну масу і розмішуємо;
- Приготованою сумішшю наповнюємо підготовлені формочки. Залишаємо на кілька хвилин до повного охолодження. Якщо ви хочете приготувати фондан пізніше, то приберіть його в холодильник або морозилку;
- Випікаємо десерт протягом 10 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
Перед подачею, тарілку, прикрашаємо карамельним соусом, викладаємо десерт, а зверху вершкове або ванільне морозиво. Виходить неймовірно смачно.