Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати шоколадний фондан в мікрохвильовці на 4 порції

Багато людей люблять десерти, і добре, якщо для його приготування потрібно мінімум часу і зусиль. При цьому результат вас обов’язково порадує, тому беріть на замітку простий і смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л какао;
  • 120 г шоколаду;
  • 3 ст. л кукурудзяного крохмалю;
  • 2,5 склянки молока;
  • ½ Склянки цукрового піску;
  • 3 жовтка;
  • 2 ст. л вершкового масла;
  • Щіпка харчової солі;
  • 1 ч. л ванільного екстракту.

Покрокове приготування:

 

  • В окрему тарілку відправляємо какао-порошок, харчову сіль, цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо сухі інгредієнти;
  • Наступним кроком вливаємо ½ склянки молока кімнатної температури і ретельно розмішуємо. Після чого додаємо жовтки і решту коров’ячого молока;
  • Тарілку з підготовленою сумішшю накриваємо кришкою і залишаємо невеликий зазор. Ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ і встановлюємо час 3 хвилини;
  • Потім дістаємо миску і ретельно перемішуємо масу ще раз. Після чого знову відправляємо в мікрохвильову піч на 1 хвилину;
  • Ще раз перемішуємо і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на 30 секунд;
  • У суміш додаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ванільний екстракт;
  • Все добре перемішуємо, розливаємо по чашках або невеликим формами. Прибираємо в холодильник, щоб суміш остудилася.
Цікаве:  Цукати з апельсинових кірок: швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

 

Солодкість готова. Її краще подавати в охолодженому стані. При бажанні зверху поливаємо вершками або посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!