Як приготувати шоколадний фондан в мікрохвильовці на 4 порції
Багато людей люблять десерти, і добре, якщо для його приготування потрібно мінімум часу і зусиль. При цьому результат вас обов’язково порадує, тому беріть на замітку простий і смачний рецепт.
Інгредієнти:
- 2 ст. л какао;
- 120 г шоколаду;
- 3 ст. л кукурудзяного крохмалю;
- 2,5 склянки молока;
- ½ Склянки цукрового піску;
- 3 жовтка;
- 2 ст. л вершкового масла;
- Щіпка харчової солі;
- 1 ч. л ванільного екстракту.
Покрокове приготування:
- В окрему тарілку відправляємо какао-порошок, харчову сіль, цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо сухі інгредієнти;
- Наступним кроком вливаємо ½ склянки молока кімнатної температури і ретельно розмішуємо. Після чого додаємо жовтки і решту коров’ячого молока;
- Тарілку з підготовленою сумішшю накриваємо кришкою і залишаємо невеликий зазор. Ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ і встановлюємо час 3 хвилини;
- Потім дістаємо миску і ретельно перемішуємо масу ще раз. Після чого знову відправляємо в мікрохвильову піч на 1 хвилину;
- Ще раз перемішуємо і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на 30 секунд;
- У суміш додаємо подрібнений шоколад, вершкове масло і ванільний екстракт;
- Все добре перемішуємо, розливаємо по чашках або невеликим формами. Прибираємо в холодильник, щоб суміш остудилася.
Солодкість готова. Її краще подавати в охолодженому стані. При бажанні зверху поливаємо вершками або посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!