Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Як приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Для підготовки чудового вечері не обов’язково використовувати екзотичні і дорогі продукти. Фарширований перець є відмінним варіантом. Це блюдо дуже смачне і поживне.

Інгредієнти:

  • 10 шт. болгарського перцю;
  • 450 г змішаного фаршу;
  • 2 моркви;
  • 2 головки цибулі;
  • Рисова крупа;
  • Соняшникова олія;
  • Перець і сіль;
  • 4 ст. л томатної пасти;
  • Невелику кількість борошна.

Приготування:

Рис ретельно промиваємо і відправляємо в каструлю з водою. Відварюємо крупу до напівготовності. Головне не переварити рис, тому досить 2-3 хвилин.

Одну цибулину подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості в сковороді з соняшниковою олією. Одну моркву подрібнюємо на тертці, додаємо до цибулі і готуємо до золотистого кольору.

Подрібнюємо другу цибулину і моркву. Відправляємо овочі в окрему миску.

Цікаве:  Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

У перцю акуратно вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння.

У тарілку з фаршем, додаємо відварений рис, чорний мелений перець, обсмажені овочі та сіль. Все добре перемішуємо і щільно фаршируємо підготовлені плоди перцю.

У глибоку каструлю наливаємо трохи олії і відправляємо в неї нарізані овочі. Акуратно викладаємо перець з начинкою.

Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього в миску відправляємо томатну пасту, трохи пуки і кип’яченої води. Все добре перемішуємо. Приготованою сумішшю поливаємо перці.

Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 40-50 хвилин. Перед подачею можна полити домашньою сметаною, так виходить ще смачніше.