Як приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі
Для підготовки чудового вечері не обов’язково використовувати екзотичні і дорогі продукти. Фарширований перець є відмінним варіантом. Це блюдо дуже смачне і поживне.
Інгредієнти:
- 10 шт. болгарського перцю;
- 450 г змішаного фаршу;
- 2 моркви;
- 2 головки цибулі;
- Рисова крупа;
- Соняшникова олія;
- Перець і сіль;
- 4 ст. л томатної пасти;
- Невелику кількість борошна.
Приготування:
Рис ретельно промиваємо і відправляємо в каструлю з водою. Відварюємо крупу до напівготовності. Головне не переварити рис, тому досить 2-3 хвилин.
Одну цибулину подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості в сковороді з соняшниковою олією. Одну моркву подрібнюємо на тертці, додаємо до цибулі і готуємо до золотистого кольору.
Подрібнюємо другу цибулину і моркву. Відправляємо овочі в окрему миску.
У перцю акуратно вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння.
У тарілку з фаршем, додаємо відварений рис, чорний мелений перець, обсмажені овочі та сіль. Все добре перемішуємо і щільно фаршируємо підготовлені плоди перцю.
У глибоку каструлю наливаємо трохи олії і відправляємо в неї нарізані овочі. Акуратно викладаємо перець з начинкою.
Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього в миску відправляємо томатну пасту, трохи пуки і кип’яченої води. Все добре перемішуємо. Приготованою сумішшю поливаємо перці.
Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 40-50 хвилин. Перед подачею можна полити домашньою сметаною, так виходить ще смачніше.