Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Болгарський перець, фарширований м’ясом і рисом в томатно-сметанному соусі

Насичене і соковите блюдо готується дуже просто. Ви можете порадувати своїх близьких людей на обід або вечерю. Також воно відмінно підходить для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 10 шт солодкого перцю;
  • 700 г фаршу;
  • 200 г рисової крупи;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л сметани;
  • 3 ч. л томатної пасти;
  • Перець і сіль;
  • Зелень.

Покроковий рецепт приготування

Рисову крупу відправляємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 10 хвилин після закипання. Потім вимикаємо вогонь і даємо постояти ще п’ять хвилин. Після чого промиваємо холодною водою.

Подрібнюємо цибулю і моркву. У сковороді до прозорості готуємо цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо кілька хвилин. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо остигати.

Тим часом займемося підготовкою перцю. Натискаємо на плодоніжку і вдавлюємо її всередину. Потім круговими рухами витягаємо хвостик і дістаємо насіння. Отвір виходить невелика, тому начинка не буде випадати з плодів.

Цікаве:  Кейк-попси: покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

В окрему миску кладемо рис, обсмажений цибулю з морквою, сіль з перцем і зелень за бажанням, якщо хочете надати страві літні нотки. Додаємо фарш і все добре перемішуємо. Чайною ложкою фаршируємо перець і вертикально викладаємо в глибоку каструлю.

Для приготування соусу в окрему ємність відправляємо сметану, томатну пасту, перець і сіль за смаком. Все добре перемішуємо, додаємо близько 200 мл кип’яченою водою і ще раз ретельно розмішуємо.

Перці заливаємо приготовленою підливою, додаємо воду, щоб плоди були практично покриті рідиною.

Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо перець до повної готовності. Приємного апетиту!