Болгарський перець, фарширований м’ясом і рисом в томатно-сметанному соусі
Насичене і соковите блюдо готується дуже просто. Ви можете порадувати своїх близьких людей на обід або вечерю. Також воно відмінно підходить для святкового столу.
Інгредієнти:
- 10 шт солодкого перцю;
- 700 г фаршу;
- 200 г рисової крупи;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- 3 ст. л сметани;
- 3 ч. л томатної пасти;
- Перець і сіль;
- Зелень.
Покроковий рецепт приготування
Рисову крупу відправляємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 10 хвилин після закипання. Потім вимикаємо вогонь і даємо постояти ще п’ять хвилин. Після чого промиваємо холодною водою.
Подрібнюємо цибулю і моркву. У сковороді до прозорості готуємо цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо кілька хвилин. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо остигати.
Тим часом займемося підготовкою перцю. Натискаємо на плодоніжку і вдавлюємо її всередину. Потім круговими рухами витягаємо хвостик і дістаємо насіння. Отвір виходить невелика, тому начинка не буде випадати з плодів.
В окрему миску кладемо рис, обсмажений цибулю з морквою, сіль з перцем і зелень за бажанням, якщо хочете надати страві літні нотки. Додаємо фарш і все добре перемішуємо. Чайною ложкою фаршируємо перець і вертикально викладаємо в глибоку каструлю.
Для приготування соусу в окрему ємність відправляємо сметану, томатну пасту, перець і сіль за смаком. Все добре перемішуємо, додаємо близько 200 мл кип’яченою водою і ще раз ретельно розмішуємо.
Перці заливаємо приготовленою підливою, додаємо воду, щоб плоди були практично покриті рідиною.
Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо перець до повної готовності. Приємного апетиту!