Товсті і пишні млинці на ряжанці без дріжджів
Якщо ви хочете приготувати ситну закуску, то спробуйте зробити товсті млинці по наступному простому рецептом. Для цього не знадобиться багато часу і спеціальних навичок.
Інгредієнти:
- 1 склянка ряжанки;
- 600 г просіяного борошна;
- 1 склянку 10% вершків;
- 2 яйця;
- 100 г цукрового піску;
- Щіпка солі;
- ½ Ч. л соди.
Приготування:
- У першу чергу потрібно відокремити білки від жовтків;
- В окремій мисці збиваємо жовтки з сіллю і цукром;
- Додаємо вершки і добре розмішуємо;
- Борошно змішати з содою, і порціями всипаємо в суміш і перемішуємо до однорідного стану;
- Вливаємо ряжанку і замішуємо тісто;
- До стійких піків збиваємо білки і відправляємо в масу. Усе ретельно розмішуємо;
- Розігріваємо Сковороду, перед випіканням першого млинця змащуємо маслом і наливаємо тісто. Готуємо звичайним способом.
Таку закуску, найчастіше, подають зі згущеним молоком, варенням або сметаною.