Покроковий рецепт курки з картоплею в духовці з майонезом і цибулею
Запекти птицю з картоплею дуже легко і досить швидко. Тому коли у вас мало часу, але ви хочете порадувати своїх близьких або гостей смачним блюдом, то цей рецепт буде відмінним варіантом.
Інгредієнти:
- Курка;
- Картопля;
- 2 цибулини;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль;
- Майонез.
Приготування:
- Картоплю очищаємо від шкірки і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми;
- У миску з картоплею відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями;
- Злегка присаливаем, перчимо і заправляємо майонезом. Все гарненько перемішуємо;
- Курку поділяємо на частини і обов’язково промиваємо холодною водою. Посипаємо перцем, сіллю і додаємо майонез. Ретельно перемішуємо руками;
- На змащене маслом деко викладаємо шматки курки;
- Зверху засипаємо картоплею з цибулею;
- Ставимо на 40-45 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів.
Незважаючи на те, що страва є дуже простим, воно не буде зайвим на святковому столі. Приємного апетиту!