Як приготувати курку з картоплею на деку з майонезом і сиром
Це блюдо є улюбленим для багатьох людей. Але з-за високої калорійності ним не слід зловживати. Тому його зазвичай готують до святкового столу, в тому числі і на Новий рік.
Інгредієнти:
- 2 філе курки;
- 1 кг картоплі;
- 300 г сиру твердих сортів;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 150 мл майонезу;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Картоплю очищаємо і нарізаємо на тонкі кільця, щоб він швидше приготувався. Трохи підсолюємо і перемішуємо в мисці руками;
- Моркву нарізаємо на дуже тонкі півкільця, так як цей овоч гаситься довше;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на півкільця;
- Куряче філе розрізаємо на шматочки і злегка їх відбиваємо, щоб м’ясо вийшло смачніше і соковитіше. Посипаємо невеликою кількістю перцю і солі з двох сторін;
- Щоб інгредієнти не пригоріли, деко змащуємо олією, для цього краще скористатися силіконової пензликом;
- В першу чергу розподіляємо по поверхні цибулю;
- Потім додаємо підготовлену курку і покриваємо її майонезній сіткою;
- На наступному етапі акуратно викладаємо половину картоплі, потім половину моркви і наносимо сітку з майонезу;
- Потім овочеві шари повторюємо, не забуваємо про майонез;
- Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і відправляємо в неї деко з продуктами. Готуємо близько 40 хвилин;
- Коли картопля буде готовий, то посипаємо блюдо натертим сиром і прибираємо його в духовку ще на 10 хвилин.
Виходить неймовірно смачне блюдо. При бажанні, перед подачею, можете прикрасити його свіжою зеленню.