Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Як приготувати курку з картоплею на деку з майонезом і сиром

Це блюдо є улюбленим для багатьох людей. Але з-за високої калорійності ним не слід зловживати. Тому його зазвичай готують до святкового столу, в тому числі і на Новий рік.

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 1 кг картоплі;
  • 300 г сиру твердих сортів;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 150 мл майонезу;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. Картоплю очищаємо і нарізаємо на тонкі кільця, щоб він швидше приготувався. Трохи підсолюємо і перемішуємо в мисці руками;
  2. Моркву нарізаємо на дуже тонкі півкільця, так як цей овоч гаситься довше;
  3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на півкільця;
  4. Куряче філе розрізаємо на шматочки і злегка їх відбиваємо, щоб м’ясо вийшло смачніше і соковитіше. Посипаємо невеликою кількістю перцю і солі з двох сторін;
  5. Щоб інгредієнти не пригоріли, деко змащуємо олією, для цього краще скористатися силіконової пензликом;
  6. В першу чергу розподіляємо по поверхні цибулю;
  7. Потім додаємо підготовлену курку і покриваємо її майонезній сіткою;
  8. На наступному етапі акуратно викладаємо половину картоплі, потім половину моркви і наносимо сітку з майонезу;
  9. Потім овочеві шари повторюємо, не забуваємо про майонез;
  10. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і відправляємо в неї деко з продуктами. Готуємо близько 40 хвилин;
  11. Коли картопля буде готовий, то посипаємо блюдо натертим сиром і прибираємо його в духовку ще на 10 хвилин.
Цікаве:  Швидкі і смачні рецепти торта з кабачків з помідорами

Виходить неймовірно смачне блюдо. При бажанні, перед подачею, можете прикрасити його свіжою зеленню.