Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Курка з картоплею в духовці з майонезом і гірчицею

Не можна обійти увагою ще один рецепт приготування курки під чудовим соусом. Спробуйте скористатися цим варіантом, найімовірніше, вам дуже сподобається смак такої страви.

  • 3 стегенця;
  • 20 картоплин;
  • 50 г сиру;
  • 3 ст. л гірчиці;
  • 3 ст. л майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • Харчова сіль;
  • Чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Курячі стегенця обов’язково промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо на паперових рушниках і ділимо на дві частини;
  2. Перекладаємо в миску, додаємо сіль з перцем, а також подрібнені зубчики часнику. Ставимо в холодильник на пару годин;
  3. Тим часом очищаємо картоплю від шкірки. Заливаємо холодною водою на пару годин, щоб позбутися від зайвого крохмалю;
  4. Наступним кроком деко змащуємо маслом і в центр викладаємо шматки курки;
  5. По краях розподіляємо картоплю, нарізаємо тонкими шайбами;
  6. Для приготування соусу змішуємо майонез з гірчицею. Отриманою сумішшю поливаємо курку, а на картоплю наносимо майонезну сітку;
  7. Зверху посипаємо натертим сиром твердих сортів;
  8. Духовку нагріваємо до 200 градусів, потім зменшуємо до 150 градусів і ставимо деко з продуктами на 40 хвилин.
Цікаве:  Бутерброди з печінкою тріски — прості і смачні рецепти на святковий стіл і не тільки

Час приготування може відрізнятися, так як все залежить від духовки.

Ось такі прості рецепти дозволяють зробити одне блюдо для святкового столу. Також воно буде ідеальним для ситної вечері. Краще всього подавати зі свіжими овочами. Приємного апетиту!