Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Як швидко і смачно приготувати кашу з гарбузом і пшоном в горщиках

Це блюдо можна варити не тільки на плиті в каструлі, але і готувати в духовці. Як горщика ви можете використовувати цілий плід без м’якоті, як це зробити дивитеся в наступній статті.

Інгредієнти:

  • 300 г пшона;
  • 300 г гарбуза;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Цукор з сіллю;
  • 1 л молока.

Приготування:

  1. Для початку пшоно промиваємо кілька разів. Щоб позбутися гіркоти, пару раз обдаємо окропом;
  2. З гарбуза знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Після чого нарізаємо на кубики або подрібнюємо на крупній тертці;
  3. Підготовлений горщик на половину заповнюємо гарбузом, додаємо цукор з сіллю;
  4. Потім висипаємо в ємність пшоно. Якщо захочете, то зверху додайте невелику кількість м’якоті гарбуза;
  5. Трохи підсолюємо і трохи сахарим;
  6. Заливаємо молоком. При бажанні розбавте його водою;
  7. Горщик накриваємо кришкою. Ставимо на 45 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 170-180 градусів;
  8. Щоб домогтися рум’яної скоринки, знімаємо кришку і залишаємо кашу нудитися ще на 15 хвилин.
Цікаве:  Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Блюдо виходить дуже гарячим, тому відкладаємо на кілька хвилин, а потім подаємо до столу. Приємного апетиту!