Як швидко і смачно приготувати кашу з гарбузом і пшоном в горщиках
Це блюдо можна варити не тільки на плиті в каструлі, але і готувати в духовці. Як горщика ви можете використовувати цілий плід без м’якоті, як це зробити дивитеся в наступній статті.
Інгредієнти:
- 300 г пшона;
- 300 г гарбуза;
- Шматочок вершкового масла;
- Цукор з сіллю;
- 1 л молока.
Приготування:
- Для початку пшоно промиваємо кілька разів. Щоб позбутися гіркоти, пару раз обдаємо окропом;
- З гарбуза знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Після чого нарізаємо на кубики або подрібнюємо на крупній тертці;
- Підготовлений горщик на половину заповнюємо гарбузом, додаємо цукор з сіллю;
- Потім висипаємо в ємність пшоно. Якщо захочете, то зверху додайте невелику кількість м’якоті гарбуза;
- Трохи підсолюємо і трохи сахарим;
- Заливаємо молоком. При бажанні розбавте його водою;
- Горщик накриваємо кришкою. Ставимо на 45 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 170-180 градусів;
- Щоб домогтися рум’яної скоринки, знімаємо кришку і залишаємо кашу нудитися ще на 15 хвилин.
Блюдо виходить дуже гарячим, тому відкладаємо на кілька хвилин, а потім подаємо до столу. Приємного апетиту!