Простий рецепт приготування гарбузової каші з пшоном на воді
Слід зазначити, що спочатку дане страву готували саме на воді. Воно містить вітаміни групи B, які необхідні для нормального розвитку і функціонування організму.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшона;
- 4 склянки води;
- 500 г гарбуза;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л цукру;
- 1 ч. л солі.
Приготування:
- Подрібнюємо свіжу або заморожену гарбуз. Для цього скористаємося теркою, блендером або м’ясорубкою;
- Пшоно обов’язково промиваємо кілька разів. Потім заливаємо чотирма склянками води;
- Викладаємо в каструлю підготовлену гарбуз, відправляємо сіль і цукор. Якщо ви будете використовувати мед, то його краще додавати в готову кашу;
- Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Готуємо на мінімальному вогні, поки блюдо не загусне, тобто близько 30-40 хвилин;
- В кінці приготування додаємо шматок вершкового масла, і розмішуємо, поки не розчиниться.
Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися, таким чином, каша виходить більш смачною і соковитою. При бажанні додайте сухофрукти.