Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Простий рецепт приготування гарбузової каші з пшоном на воді

Слід зазначити, що спочатку дане страву готували саме на воді. Воно містить вітаміни групи B, які необхідні для нормального розвитку і функціонування організму.

Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 4 склянки води;
  • 500 г гарбуза;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1 ч. л солі.

Приготування:

  1. Подрібнюємо свіжу або заморожену гарбуз. Для цього скористаємося теркою, блендером або м’ясорубкою;
  2. Пшоно обов’язково промиваємо кілька разів. Потім заливаємо чотирма склянками води;
  3. Викладаємо в каструлю підготовлену гарбуз, відправляємо сіль і цукор. Якщо ви будете використовувати мед, то його краще додавати в готову кашу;
  4. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Готуємо на мінімальному вогні, поки блюдо не загусне, тобто близько 30-40 хвилин;
  5. В кінці приготування додаємо шматок вершкового масла, і розмішуємо, поки не розчиниться.
Цікаве:  Бутерброди з ківі: прості рецепти до свята

Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися, таким чином, каша виходить більш смачною і соковитою. При бажанні додайте сухофрукти.