З грибів готують найрізноманітніші страви. Найчастіше використовують печериці, так як вони є недорогим і смачним продуктом. З них роблять салати, гаряче, а також закуски.
Якщо ви готуєтеся до свята, то пропоную приготувати фаршировані печериці, запечені в духовці. В якості начинки можуть виступати овочі, м’ясо та інші продукти.
У господині не повинно виникнути труднощів, так як рецепти досить прості і швидкі, адже знадобиться не більше однієї години. Зате на столі будуть соковиті, ароматні і ситні гриби, які сподобаються близьким людям і гостям.
Сьогодні можна знайти безліч способів приготування такої закуски. Я пропоную кілька варіантів найпопулярніших начинок. А ви вибирайте найбільш підходящий рецепт і приступайте до процесу.
Печериці фаршировані сиром і часником, запечені в духовці
Це один з поширених і простих способів приготування закуски. Ви можете використовувати тільки сир і часник, але ми додамо трохи інших продуктів, щоб блюдо вийшло смачніше.
Інгредієнти:
- 8 грибів;
- 100 г сиру;
- 3 зубчики часнику;
- 30 г майонезу;
- 10 г вершкового масла;
- Кріп;
- Мелений перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Печериці добре промиваємо і обсушуємо на паперових серветках;
- Капелюшки відокремлюємо від ніжок, останні можна використовувати для приготування іншої страви;
- Капелюшки злегка підсолюємо і додаємо трохи перцю для пікантності;
- За бажанням викладаємо вершкове масло, якщо хочете, щоб закуска була соковитіше;
- Сир натираємо на крупній тертці, додаємо часник, пропущений через спеціальний прес. Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Фаршируємо гриби приготовленої начинкою, приблизно по 1 ч. л;
- Викладаємо на форму з пергаментним папером, ставимо на 20-25 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.
Страву прикрашаємо зеленню. Закуску можна подавати в гарячому і холодному вигляді. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт фаршированих печериць в духовці з куркою, сиром і сметаною
Гриби, приготовлені таким способом, готують і в обід, і на вечерю, і, звичайно, на святковий стіл. Якщо ви один раз спробуєте цю страву, то воно не набридне, навіть якщо готувати його кожен день.
Інгредієнти:
- 600 г печериць;
- 1 курячий окорочок;
- 70 г сиру твердих сортів;
- Сметана;
- 2 зубчики часнику;
- 1 головка цибулі;
- Перець і сіль за уподобанням;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Печериці промиваємо, обсушуємо і виймаємо ніжку. При бажанні у капелюшки обрізаємо краю, щоб збільшити отвір;
- Біля ніжок прибираємо бахрому і дрібно нарізаємо;
- Подрібнюємо цибулю;
- У відвареного курячого м’яса знімаємо шкірку, відокремлюємо від кісток і ріжемо на шматочки невеликого розміру;
- Розігріваємо сковороду, вливаємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки;
- Потім додаємо нарізані печериці, і готуємо поки не випарується волога;
- Наступним кроком відправляємо в сковороду курку, часник, пропущений через прес, а також сметану. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 1 хвилини;
- Солимо і перчимо за бажанням. Ще раз розмішуємо і знімаємо з плити;
- Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо гриби, які трохи підсолюємо і перчимо;
- Заповнюємо кожну капелюшок приготованою начинкою;
- Зверху посипаємо тертим сиром;
- Ставимо в духовку, нагріту до 190 градусів на 25-30 хвилин.
В рецепті сметану можна замінити майонезом. У будь-якому випадку, закуска виходить соковитою і смачною.
Простий рецепт фаршированих печериць з фаршем
Наступний варіант приготування грибів з начинкою досить легкий і швидкий. Блюдо виходить ситним і апетитним, тому змітається зі столу за лічені хвилини.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу;
- 1 кг грибів;
- 150 г сиру;
- 1 головка цибулі;
- 50 г майонезу;
- Перець і сіль за смаком;
- Вершкове масло;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Печериці промиваємо і витягаємо ніжки, які дрібно нарізаємо;
- У сковороду з рослинним маслом відправляємо обсмажуватися ніжки до золотистої скоринки;
- Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля і готуємо до напівпрозорості. Вимикаємо вогонь і перекладаємо в тарілку;
- Цибулю з ніжками печериць перемішуємо зі свинячим або курячим фаршем, трохи підсолюємо і посипаємо чорним меленим перцем. Усе ретельно розмішуємо;
- Вершкове масло ріжемо на дрібні кубики і відправляємо їх у кожну капелюшок, а потім фаршируємо приготовленої начинкою;
- Зверху на гриби додаємо трохи майонезу і посипаємо тертим сиром;
- Викладаємо печериці у форму для випікання. Якщо ви переживаєте, що закуска вийде сухий, то на дно налийте підсолену воду;
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Перекладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню за бажанням і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!
Фаршировані гриби (печериці) в духовці з сиром і шинкою
Пропоную вам перевірений рецепт чудової закуски. Як і в інших випадках, вона виходить неймовірно смачною. Таке блюдо подобається практично всім людям, тому вас можуть просити добавки.
Інгредієнти:
- 400 г печериць;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 100 г шинки;
- 1 головка цибулі;
- ½ Шт болгарського перцю;
- Кінза;
- Мелений перець;
- Сіль;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Гриби обов’язково промиваємо і відокремлюємо ніжки;
- У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії подрібнену цибулю і обсмажуємо до золотавої скоринки;
- Потім додаємо нарізані ніжки печериць шматочки солодкого перцю і подрібнену шинку. Солимо і перчимо за смаком;
- Продукти добре перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин;
- В кінці додаємо подрібнену кінзу;
- Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї капелюшки;
- Гриби фаршируємо начинкою, зверху посипаємо тертим сиром і злегка його утрамбовуємо;
- Ставимо на 20 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів.
Інгредієнти начинки відмінно поєднуються з грибами, тому закуска має незабутній смак.
Простий і смачний рецепт фаршированих печериць на свято
Гриби з начинкою є відмінним варіантом закуску для святкового столу. Вони виходять ароматними і поживними, тому гості залишаться задоволеними, і ще будуть просити добавки.
Інгредієнти:
- 1 філе курки;
- Печериці;
- 100 г сиру;
- 3 зубчики часнику;
- 1 головка цибулі;
- 100 мл вершків;
- Перець і сіль за смаком;
- Кріп.
Приготування:
- Для цієї страви краще всього підходять великі печериці. Витягаємо ніжки й нарізаємо на невеликі шматочки, вони знадобляться для приготування начинки;
- Капелюшки очищаємо;
- Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Потім обсмажуємо до золотистого кольору;
- Додаємо в сковороду нарізані ніжки, солимо, перчимо і готуємо до рум’яного кольору печериць;
- Викладаємо шматочки курячого філе і обсмажуємо до напівготовності. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Коли продукти охолонуть, то додаємо до них вершки, рубаний кріп, сир, натертий на дрібній тертці. Все добре перемішуємо;
- Капелюшки розкладаємо у формі для запікання, трохи підсолюємо і начиняємо, приготованою масою;
- Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.
Таку закуску краще всього подавати на святковий стіл в гарячому вигляді. Вона обов’язково порадує вас своїм смаком. Приємного апетиту!
Як приготувати фаршировані печериці з помідорами з сиром
Закуска з грибами, запечена в духовці є відмінним варіантом для сімейної вечері або свята. Приготування дуже просте, тому будь-яка господиня впорається з цим завданням.
Інгредієнти:
- 20 шт грибів;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 20 помідорів черрі;
- 50 г вершкового масла;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі.
Приготування:
- Печериці ретельно промиваємо холодною водою. Витягаємо ніжки, які нарізаємо на дрібні кубики;
- Подрібнюємо цибулю;
- Моркву натираємо на дрібній тертці;
- У розігріту сковороду наливаємо олію;
- Відправляємо в неї ніжки, цибулю і моркву. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо грибну приправу. Все добре перемішуємо;
- Потім викладаємо шматок вершкового масла, і коли він розтопиться, вимикаємо плиту;
- Капелюшки грибів розкладаємо по листу і підсолюємо;
- Щільно фаршируємо начинкою;
- Зверху злегка поглиблюємо помідор черрі і посипаємо тертим сиром;
- Випікаємо 30 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
Виходить красива і ароматна закуска. Приємного апетиту!
Печериці фаршировані м’ясом
За наступним рецептом будемо готувати ситну закуску з грибів з начинкою, яка особливо сподобається чоловікам. Для цього знадобиться всього кілька хвилин вільного часу.
Інгредієнти:
- 500 г грибів;
- 200 г відвареного м’яса;
- 1 головка цибулі;
- 2 ст. л сметани;
- 2 ст. л рослинного масла;
- Зелень;
- Мелений чорний перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Печериці промиваємо під проточною водою і очищаємо. Акуратно вирізаємо ніжки і дрібно нарізаємо;
- Подрібнюємо цибулю і відварне м’ясо. Можете використовувати свинину, курку або замінити шинкою або ковбасою;
- У розігріту сковороду з соняшниковою олією відправляємо всі нарізані інгредієнти і готуємо протягом 10 хвилин;
- Солимо, перчимо і заправляємо сметаною. Все гарненько розмішуємо і через 5 хвилин перекладаємо в тарілку, щоб начинка охолола;
- Остиглу масу змішати з рубаною зеленню за бажанням;
- Капелюшки викладаємо на форму для випікання і фаршируємо начинкою;
- Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
Цей рецепт може стати одним з ваших улюблених. Тому спробуйте їм скористатися найближчим часом.
Пісні фаршировані печериці, запечені в духовці
Якщо ви дотримуєтеся посту, стежите за своєю фігурою або з якихось причин не вживаєте продукти тваринного походження, то вам сподобається наступний рецепт грибів з пісною начинкою.
Інгредієнти:
- 500 г печериць;
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- Зелена цибуля;
- Петрушка;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо на середні шматочки і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо товкачиком, додаємо перець, сіль, рослинне масло за бажанням, і трохи бульйону, в якому варилися овочі. Збиваємо міксером протягом декількох хвилин до кремової консистенції;
- Печериць обов’язково миємо й обсушуємо на паперових рушниках. Витягаємо ніжки, ріжемо на дрібні шматочки;
- На середньому вогні обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
- Додаємо гриби і готуємо ще 6 хвилин;
- Після чого, в сковороду додаємо подрібнений часник і обсмажуємо пару хвилин;
- Додаємо перець, сіль і рубану зелень. Розмішуємо і вимикаємо плиту;
- Обсмажені продукти перемішуємо з картопляним пюре;
- Капелюшки грибів фаршируємо начинкою і перекладаємо у форму, змащену маслом;
- Випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Пісна закуска готова, можете подавати до столу в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!
Печериці, приготовані по кожному з розглянутих рецептів, виходять неймовірно смачними і ароматними. При бажанні, ви можете поекспериментувати з начинкою з різних продуктів.