Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

З грибів готують найрізноманітніші страви. Найчастіше використовують печериці, так як вони є недорогим і смачним продуктом. З них роблять салати, гаряче, а також закуски.

Якщо ви готуєтеся до свята, то пропоную приготувати фаршировані печериці, запечені в духовці. В якості начинки можуть виступати овочі, м’ясо та інші продукти.

У господині не повинно виникнути труднощів, так як рецепти досить прості і швидкі, адже знадобиться не більше однієї години. Зате на столі будуть соковиті, ароматні і ситні гриби, які сподобаються близьким людям і гостям.

Сьогодні можна знайти безліч способів приготування такої закуски. Я пропоную кілька варіантів найпопулярніших начинок. А ви вибирайте найбільш підходящий рецепт і приступайте до процесу.

Печериці фаршировані сиром і часником, запечені в духовці

Це один з поширених і простих способів приготування закуски. Ви можете використовувати тільки сир і часник, але ми додамо трохи інших продуктів, щоб блюдо вийшло смачніше.

Інгредієнти:

  • 8 грибів;
  • 100 г сиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 г майонезу;
  • 10 г вершкового масла;
  • Кріп;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Печериці добре промиваємо і обсушуємо на паперових серветках;
  • Капелюшки відокремлюємо від ніжок, останні можна використовувати для приготування іншої страви;
  • Капелюшки злегка підсолюємо і додаємо трохи перцю для пікантності;
  • За бажанням викладаємо вершкове масло, якщо хочете, щоб закуска була соковитіше;
  • Сир натираємо на крупній тертці, додаємо часник, пропущений через спеціальний прес. Заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Фаршируємо гриби приготовленої начинкою, приблизно по 1 ч. л;
  • Викладаємо на форму з пергаментним папером, ставимо на 20-25 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.

 

Страву прикрашаємо зеленню. Закуску можна подавати в гарячому і холодному вигляді. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт фаршированих печериць в духовці з куркою, сиром і сметаною

Гриби, приготовлені таким способом, готують і в обід, і на вечерю, і, звичайно, на святковий стіл. Якщо ви один раз спробуєте цю страву, то воно не набридне, навіть якщо готувати його кожен день.

Інгредієнти:

  • 600 г печериць;
  • 1 курячий окорочок;
  • 70 г сиру твердих сортів;
  • Сметана;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • Перець і сіль за уподобанням;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Печериці промиваємо, обсушуємо і виймаємо ніжку. При бажанні у капелюшки обрізаємо краю, щоб збільшити отвір;
  • Біля ніжок прибираємо бахрому і дрібно нарізаємо;
  • Подрібнюємо цибулю;
  • У відвареного курячого м’яса знімаємо шкірку, відокремлюємо від кісток і ріжемо на шматочки невеликого розміру;
  • Розігріваємо сковороду, вливаємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки;
  • Потім додаємо нарізані печериці, і готуємо поки не випарується волога;
  • Наступним кроком відправляємо в сковороду курку, часник, пропущений через прес, а також сметану. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 1 хвилини;
  • Солимо і перчимо за бажанням. Ще раз розмішуємо і знімаємо з плити;
  • Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо гриби, які трохи підсолюємо і перчимо;
  • Заповнюємо кожну капелюшок приготованою начинкою;
  • Зверху посипаємо тертим сиром;
  • Ставимо в духовку, нагріту до 190 градусів на 25-30 хвилин.

 

В рецепті сметану можна замінити майонезом. У будь-якому випадку, закуска виходить соковитою і смачною.

Простий рецепт фаршированих печериць з фаршем

Наступний варіант приготування грибів з начинкою досить легкий і швидкий. Блюдо виходить ситним і апетитним, тому змітається зі столу за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 1 кг грибів;
  • 150 г сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • 50 г майонезу;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Вершкове масло;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Печериці промиваємо і витягаємо ніжки, які дрібно нарізаємо;
  • У сковороду з рослинним маслом відправляємо обсмажуватися ніжки до золотистої скоринки;
  • Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля і готуємо до напівпрозорості. Вимикаємо вогонь і перекладаємо в тарілку;
  • Цибулю з ніжками печериць перемішуємо зі свинячим або курячим фаршем, трохи підсолюємо і посипаємо чорним меленим перцем. Усе ретельно розмішуємо;
  • Вершкове масло ріжемо на дрібні кубики і відправляємо їх у кожну капелюшок, а потім фаршируємо приготовленої начинкою;
  • Зверху на гриби додаємо трохи майонезу і посипаємо тертим сиром;
  • Викладаємо печериці у форму для випікання. Якщо ви переживаєте, що закуска вийде сухий, то на дно налийте підсолену воду;
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.

 

Перекладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню за бажанням і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!

Фаршировані гриби (печериці) в духовці з сиром і шинкою

Пропоную вам перевірений рецепт чудової закуски. Як і в інших випадках, вона виходить неймовірно смачною. Таке блюдо подобається практично всім людям, тому вас можуть просити добавки.

Інгредієнти:

  • 400 г печериць;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 100 г шинки;
  • 1 головка цибулі;
  • ½ Шт болгарського перцю;
  • Кінза;
  • Мелений перець;
  • Сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Гриби обов’язково промиваємо і відокремлюємо ніжки;
  • У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії подрібнену цибулю і обсмажуємо до золотавої скоринки;
  • Потім додаємо нарізані ніжки печериць шматочки солодкого перцю і подрібнену шинку. Солимо і перчимо за смаком;
  • Продукти добре перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин;
  • В кінці додаємо подрібнену кінзу;
  • Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї капелюшки;
  • Гриби фаршируємо начинкою, зверху посипаємо тертим сиром і злегка його утрамбовуємо;
  • Ставимо на 20 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів.
Цікаве:  Млинці на ряжанці: 5 покрокових рецептів приготування

 

Інгредієнти начинки відмінно поєднуються з грибами, тому закуска має незабутній смак.

Простий і смачний рецепт фаршированих печериць на свято

Гриби з начинкою є відмінним варіантом закуску для святкового столу. Вони виходять ароматними і поживними, тому гості залишаться задоволеними, і ще будуть просити добавки.

Інгредієнти:

  • 1 філе курки;
  • Печериці;
  • 100 г сиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • 100 мл вершків;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Кріп.

Приготування:

 

  • Для цієї страви краще всього підходять великі печериці. Витягаємо ніжки й нарізаємо на невеликі шматочки, вони знадобляться для приготування начинки;
  • Капелюшки очищаємо;
  • Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Потім обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Додаємо в сковороду нарізані ніжки, солимо, перчимо і готуємо до рум’яного кольору печериць;
  • Викладаємо шматочки курячого філе і обсмажуємо до напівготовності. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • Коли продукти охолонуть, то додаємо до них вершки, рубаний кріп, сир, натертий на дрібній тертці. Все добре перемішуємо;
  • Капелюшки розкладаємо у формі для запікання, трохи підсолюємо і начиняємо, приготованою масою;
  • Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.

 

Таку закуску краще всього подавати на святковий стіл в гарячому вигляді. Вона обов’язково порадує вас своїм смаком. Приємного апетиту!

Як приготувати фаршировані печериці з помідорами з сиром

Закуска з грибами, запечена в духовці є відмінним варіантом для сімейної вечері або свята. Приготування дуже просте, тому будь-яка господиня впорається з цим завданням.

Інгредієнти:

  • 20 шт грибів;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 20 помідорів черрі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі.

Приготування:

 

  • Печериці ретельно промиваємо холодною водою. Витягаємо ніжки, які нарізаємо на дрібні кубики;
  • Подрібнюємо цибулю;
  • Моркву натираємо на дрібній тертці;
  • У розігріту сковороду наливаємо олію;
  • Відправляємо в неї ніжки, цибулю і моркву. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо грибну приправу. Все добре перемішуємо;
  • Потім викладаємо шматок вершкового масла, і коли він розтопиться, вимикаємо плиту;
  • Капелюшки грибів розкладаємо по листу і підсолюємо;
  • Щільно фаршируємо начинкою;
  • Зверху злегка поглиблюємо помідор черрі і посипаємо тертим сиром;
  • Випікаємо 30 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.

 

Виходить красива і ароматна закуска. Приємного апетиту!

Печериці фаршировані м’ясом

За наступним рецептом будемо готувати ситну закуску з грибів з начинкою, яка особливо сподобається чоловікам. Для цього знадобиться всього кілька хвилин вільного часу.

Інгредієнти:

  • 500 г грибів;
  • 200 г відвареного м’яса;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 ст. л сметани;
  • 2 ст. л рослинного масла;
  • Зелень;
  • Мелений чорний перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Печериці промиваємо під проточною водою і очищаємо. Акуратно вирізаємо ніжки і дрібно нарізаємо;
  • Подрібнюємо цибулю і відварне м’ясо. Можете використовувати свинину, курку або замінити шинкою або ковбасою;
  • У розігріту сковороду з соняшниковою олією відправляємо всі нарізані інгредієнти і готуємо протягом 10 хвилин;
  • Солимо, перчимо і заправляємо сметаною. Все гарненько розмішуємо і через 5 хвилин перекладаємо в тарілку, щоб начинка охолола;
  • Остиглу масу змішати з рубаною зеленню за бажанням;
  • Капелюшки викладаємо на форму для випікання і фаршируємо начинкою;
  • Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

 

Цей рецепт може стати одним з ваших улюблених. Тому спробуйте їм скористатися найближчим часом.

Пісні фаршировані печериці, запечені в духовці

Якщо ви дотримуєтеся посту, стежите за своєю фігурою або з якихось причин не вживаєте продукти тваринного походження, то вам сподобається наступний рецепт грибів з пісною начинкою.

Інгредієнти:

  • 500 г печериць;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • Зелена цибуля;
  • Петрушка;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо на середні шматочки і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо товкачиком, додаємо перець, сіль, рослинне масло за бажанням, і трохи бульйону, в якому варилися овочі. Збиваємо міксером протягом декількох хвилин до кремової консистенції;
  • Печериць обов’язково миємо й обсушуємо на паперових рушниках. Витягаємо ніжки, ріжемо на дрібні шматочки;
  • На середньому вогні обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
  • Додаємо гриби і готуємо ще 6 хвилин;
  • Після чого, в сковороду додаємо подрібнений часник і обсмажуємо пару хвилин;
  • Додаємо перець, сіль і рубану зелень. Розмішуємо і вимикаємо плиту;
  • Обсмажені продукти перемішуємо з картопляним пюре;
  • Капелюшки грибів фаршируємо начинкою і перекладаємо у форму, змащену маслом;
  • Випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

 

Пісна закуска готова, можете подавати до столу в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!

Печериці, приготовані по кожному з розглянутих рецептів, виходять неймовірно смачними і ароматними. При бажанні, ви можете поекспериментувати з начинкою з різних продуктів.