Царський салат з кальмарами і червоною ікрою
Безсумнівно, це блюдо буде головним на новорічному столі. Але для його приготування доведеться витратитися, так як знадобляться досить дорогі продукти.
Інгредієнти:
- 200 г кальмарів;
- 150 г заморожених креветок;
- 50-60 г червоної ікри;
- 2 картоплі;
- 2 яйця;
- 70 г сиру твердих сортів;
- Майонез;
- Сіль.
Приготування
Відварюємо яйця і картоплю. Креветки опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, а кальмари варимо близько трьох хвилин. Завжди потрібно пам’ятати, що морепродукти готуються дуже швидко.
Так як салат листковий, то в першу чергу викладаємо подрібнену варену картоплю. Покриваємо його майонезній сіткою. Наступним шаром будуть нарізані кальмари, які злегка просочуємо майонезом.
Наступним шаром викладаємо терті яйця, змащуємо їх майонезом, а зверху додаємо очищені креветки.
Зверху натираємо сир твердих сортів. Після цього шари повторюємо. Фінішним шаром робимо майонезну сітку і осередки заповнюємо червоною ікрою.
Ви можете поекспериментувати з оформленням королівської закуски. Приємного апетиту!